08 Mart 2017 Çarşamba 19:19
Muhtarlar ’nitratlı gübre’ konusunda bilgilendirildi

Manisa’nın Salihli ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından mahalle muhtarları, nitratlı gübre konusunda bilgilendirildi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Salihli Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, Salihli Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir, amaçlarının muhtarları nitratlı gübrelerin satışı ve kontrollü kullanımı hakkında bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Muhtarlar ile azaları bilgilendirmek için bu toplantıyı düzenlediklerini ifade eden Demir, “Bilindiği gibi tarımda kullanılan nitratlı gübrelerin el yapımı patlayıcı madde yapımında da kullanılması ve terörle mücadele kapsamında olması nedeniyle bakanlığımız tarafından ülke genelinde satılması, dağıtılması, kullanılması yasaklanmıştı. Ancak bahse konu nitratlı gübrelerin tarımsal üretimde kullanım döneminin yaklaşması nedeniyle bakanlığımız yüzde 26 ve yüzde 21 kalsiyum nitrat gübrelerinin reçete ile kullanımı ve takibi için tarım kredi kooperatifleri, TARİŞ ve ziraat odalarında görevli personel gözetiminde atılması konusunda bazı zorluklar tespit etti. Uygulamadaki güçlüklere karşı muhtarların ve azaların da nitratlı gübre reçetelerini onaylamaları uygun görüldü” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.