14 Şubat 2018 Çarşamba 10:03
Mesir Festivaline Afrin düzenlemesi

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının açılış konuşmasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Mehmetçikleri rahmetle anarak, “Kahraman Mehmetçiğimizin duacısı ve destekçisiyiz” diyerek Mesir Festivalinde konser etkinlikleri düzenlemeyi düşünmediklerini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı. 68 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı öncesinde Başkan Ergün yaptığı konuşmasında Zeytin Dalı Harekatı’na değinerek, “Kahraman ordumuzun Suriye’nin Afrin şehrinde bölücü örgütleri temizlemeye yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda 3 haftayı geride bıraktık. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin dün yaptığı açıklamada, bugüne kadar bu operasyonda 31 evladımızın şehit olduğu, 143 evladımızın da yaralandığı belirtildi. Öncelikle aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet; yaralanan evlatlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

“Harekat, hainlerin temizlenmesi için önemlidir”

Başkan Ergün, yapılan harekatın önemine dikkat çekerek, “Bu harekat, 30 yılı aşkın bir süredir kadın-erkek, genç-yaşlı, çoluk çocuk demeden binlerce vatandaşımızı şehit eden, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken kökü dışarıdaki hainlerin temizlenmesi için önemlidir. Kahraman Mehmetçiğimizin sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçleri hedef aldığı harekatta askerimizin duacısı ve destekçisiyiz. Cenab-ı Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Evlatlarımızın ayağına taş dahi değmesin. Vatan savunmasının muhalefeti olmaz düşüncesiyle devletimizin ve ordumuzun yanında olmalıyız diye düşünüyor, bir kez daha tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.

Mesir Festivali’ne Zeytin Dalı Harekatı düzenlemesi

Bu sene 478’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin bütçesinin görüşüldüğü gündem maddesi hakkında konuşan Başkan Ergün, “Afrin’de ülkemizin bekası için bir operasyondayız. Sık sık şehit ve yaralı haberleri geliyor. Sayın Valimizle birlikte yurt dışından gelen misafirleri ağırlama ve konser etkinlikleri yapmama düşüncesindeyiz. Önümüzdeki süreç ne gösterir bilemeyiz ama hem Valilik, hem Manisa Büyükşehir Belediyesi, hem de Şehzadeler Belediyesinin böyle bir düşüncesi vardır. Bunu bilmenizi isterim. Diğer etkinlikler ve gelenekselleşen kutlamalar yapılacak” ifadelerini kullandı.

5 ilçeye doğalgaz geliyor

Meclis Toplantısında 5 ilçeye de doğalgaz müjdesi geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 2018 yatırım planına alınabilmesi için istediği meclis kararı ilçe belediye meclislerinin ardından vatandaşların menfaati düşünülerek Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de oy birliğiyle kabul edildi.

Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile Altyapı Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyonu’nun raporu doğrultusunda görüşülen gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Doğalgaz’ın 2018 programına alınabilmesi için Saruhanlı, Kırkağaç, Ahmetli, Kula ve Alaşehir ilçe belediyelerimiz bu konuyla ilgili meclis kararlarını almış. Hatırlarsanız geçen ay meclisimize gelmişti ve meclis kararı ile komisyona havale etmiştik. Komisyonumuz kendi arasında yaptığı görüşmelerde vatandaşımızın lehine karar almıştır. Bugünde bu kararlar konunun değerlendirilmesi talebi ile Büyükşehir Meclisi gündemine geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu bu 5 ilçemize doğalgazın gelebilmesi için hem İlçe hem de Büyükşehir meclisinden çıkacak kararı istiyor. Bu ilçelerimizde Büyükşehir’in ve ilçe belediyelerinin sorumluluk alanında olan cadde ve sokaklarda yapılacak çalışmalar hem ilçe belediyelerimize hem de Büyükşehir Belediyesine büyük külfet getirecektir” dedi.

“Vatandaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda hareket ediyoruz”

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman vatandaşların menfaati doğrultusunda hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Ergün, “İlçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın doğalgaza biran önce kavuşmaları için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Bu ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ayrıca ilçe belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. İnşallah bu 5 ilçemiz bir an önce hayırlısıyla doğalgaza kavuşur” diye konuştu. İlgili gündem maddesi Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Meclis üyeleri gündem maddesini oy birliğiyle kabul etti.

Manisalı spor adamının adı Sümerpark’ta yaşayacak

Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın yakın zamanda hayatını kaybeden Manisalı spor adamı Bülent Yelkenci’nin isminin Sümerpark’ta yapılan spor tesisine verilmesi teklifi görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bülent Yelkenci’nin adını Sümerpark içinde yapılmakta olan spor tesisleri kısmına Sümerpark Bülent Yelkenci Spor Tesisleri adını vermeyi getirdik. İsmiyle inşallah yaşar. Orada da çok emeği olması nedeniyle bunu uygun gördük” dedi. Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından meclis üyelerinin oylarına sunulan gündem maddesi oy birliği ile Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’na sevk edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.