16 Nisan 2018 Pazartesi 18:29
Memur-Sen 1 Mayıs’ı Kocaeli’de karşılayacak

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, 1 Mayıs’ı Kocaeli’de karşılayacaklarını belirterek, "Tüm dünya emekçilerine birlik ve beraberlik çağrısı yapacağız; iyiye, doğruya, emeğe toplumsal yaşama dahil olan ne varsa savaş açan kapitalizme karşı yüreklerimizi birleştireceğiz. Farklı ülkelerden 1 Mayıs mitingimize katılacak olan 50 sendika temsilcileriyle Kocaeli meydanında tek ses, tek yürek, tek bilek olacağız" dedi.

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, yaklaşan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi açıklamalarda bulundu. 1 Mayıs’ın ayrılık değil kardeşlik bayramı olduğunu vurgulayan İrğat, "Biz 1 milyon üyemizle İslam coğrafyasının ızdırabını yüreğimizde hissediyoruz. Emperyalizm ve Siyonizm’in kanlı işgalleri ve karanlık planları yüzünden mazlum olanların mağduriyetini vicdanımızda duyuyoruz. Kapitalizmin sömürge politikaları yüzünden yoksullaşan, bir dilim ekmeğe muhtaç hale getirilen dünya halklarının isyanlarına ortak oluyor, kendine benzemeyen ne varsa biçimlendirmeye ya da biçimsizleştirmeye çalışan emperyalist düzenin yıkılması için mücadele veriyoruz. Yıkıcı, ötekileştirici, kutuplaştırıcı sisteme karşı onurlu bir direniş sergiliyoruz. Bu sistem emek düşmanıdır. Bu sistem emekçi karşıtıdır. Bu sistem bir meta uygarlığıdır. Bu uygarlık yıkılmadan adil bir dünya inşa edilemez. Tüm dünya emekçilerine birlik ve beraberlik çağrısı yapacağız; iyiye, doğruya, emeğe; toplumsal yaşama dahil olan ne varsa savaş açan kapitalizme karşı yüreklerimizi birleştireceğiz. Farklı ülkelerden 1 Mayıs mitingimize katılacak olan 50 sendika temsilcileriyle Kocaeli meydanında tek ses, tek yürek, tek bilek olacağız; kapitalizme karşı emek, dayanışma, kardeşlik ve insanlık onurunu korumanın formülünü deklare edeceğiz" dedi.

Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına yönelik kirli planına da Kocaeli’nden küresel bir karşı koyuş sergileyeceklerini aktaran İrğat, açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Siyonizm ve emperyalizm ortak yapımı bu kanlı stratejiye karşı birlik olmak zorundayız. Kudüs’ü koruma noktasında birlikte hareket etmeliyiz. Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen Siyonizm’in, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmasına izin vermemeliyiz. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs’ün hakkıdır. Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz. 1 Mayıs’ta bu çerçevede tüm insanlığa çağrımızı yenileyeceğiz. Emperyalist yayılmayı durduracak gücün emek tarafı olduğunu unutmamalıyız. Bunu çok iyi bilen emperyalist baronlar, emekçileri hedef almaktadır. Hedeflerine ulaşmak için de emekçileri ideolojik kamplara bölmeye çalışmaktadır. Oysa emeğin ideolojisi olmaz. Emek kutsaldır. Bizim öne çıkartmamız gereken budur. Alın teri dökenleri ayrıştırmalarına izin vermemeliyiz. Meydanları da kutsamaktan vazgeçmeliyiz. Tüm meydanlar emekçilerindir. Kutsal olan dediğim gibi meydanlar değil, emektir. Önemli olan bu kutsal mücadelenin etrafında kilitlenmek, omuz omuza vermektir. Alın teri; samimiyet, adalet ve hak demektir. Biliyoruz ki, ten rengimiz farklı olsa da gözyaşımızın rengi aynıdır. Emekçiler olarak hepimiz aynı tasayı paylaşıyor, aynı dertleri taşıyoruz. Altını çizerek belirtmek istiyoruz ki; 1 Mayıs ayrılık değil kardeşlik bayramıdır. Çatışma değil, emek ve dayanışma bayramıdır. Kutuplaşma değil, bütünleşme bayramıdır"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.