04 Ocak 2022 Salı 11:52
MCBÜ Tıp Tarihi ve Deontoloji Müzesi Manisa’nın ilk tescilli özel müzesi oldu

Hafsa Sultan Darüşşifasında faaliyet gösteren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Tarihi ve Deontoloji Müzesi, Manisa’nın ilk tescilli özel müzesi unvanını aldı.

Manisa’da 500 yıllık Hafsa Sultan Külliyesi içindeki Hafsa Sultan Darüşşifasında faaliyet gösteren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Tarihi ve Deontoloji Müzesi Manisa’nın ilk özel müzesi olarak tescillendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün 25.10.2021 tarih ve E-60960384-151.01.99-1830686 sayılı onayıyla özel müze olarak tescillenen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Tarihi ve Deontoloji Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı web sitesindeki ’Özel Müzeler’ sekmesinde yer alan 319 Müze arasından 281. sırada yerini aldı.

2021 yılında pandemi koşulları ve kuralları çerçevesinde 21 bin 733 kişi tarafından gezilen müzede ziyaretçiler, Türk-İslam Devletlerindeki Sağlık Hizmetleri ve Tıp eğitimi hakkında yerinde bilgi aldı. Müze, Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından düzenlenen “Sağlıklı Çarşamba Toplantıları” etkinliklerine de tarihi ortamıyla ev sahipliği yapıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.