16 Mart 2017 Perşembe 17:42
MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi büyüyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi ek poliklinik ve öğretim üyesi odaları ile derslik binalarının temeli düzenlenen törenle atıldı. 600 yatak kapasiteli Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinin kapasitesi temeli atılan ek binalarla 900 yatağa ulaşacak. Yaklaşık 24,5 milyon TL maliyeti olacak ek binaların 540 gün içinde bitirilmesi planlanıyor.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uncubozköy Yerleşkesinde düzenlenen temel atma törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Çevre eski Bakanı Rıza Akçalı, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Jandarma Komutanı Jandarma Albay Özcan Kaplan, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, rektör yardımcıları ve akademisyenler katıldı.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, hem üniversite için hem de Manisa için önemli bir yatırımı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye’de son 15 yılda sağlık alanında muazzam işlerin yapıldığını belirten Çelebi, insanlara sağlık konusunda hizmet etmenin önemli olduğunu kaydetti. Manisa Şehir Hastanesi ve Merkezefendi Devlet Hastanesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Çelebi, “Biz de sağlık alanındaki yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Sağlık dendiğinde işin merkezinde üniversite var. Bu doktorları kim yetiştiriyor üniversite yetiştiriyor. Tıp alanındaki araştırmalar üniversitede yapılıyor. Bundan dolayı bizim üniversiteleri, üniversite hastaneleri ikinci plana atma gibi bir durumumuz olmamalı” dedi.

“Borcumuz 70 milyonu geçti”

Üniversite olarak ciddi sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Rektör Çelebi, “İlaç firmalarına, medikal firmalarına ödemelerimizi geciktiriyoruz. Bana kimse neden diye sormuyor. Neden ödemiyorsunuz diyor da haklı mazereti var. Şuan üniversite hastanemizin döner sermaye işletmesinin 70 milyonun üzerine çıkan bir borcu var. Burada kaynakları en verimli şekilde kullanmanın çabası içindeyiz. Bizim iyi bir alt yapı kurmamız lazım, teknoloji yakından takip etmemiz lazım. Üniversite olarak geri kalmamalıyız. Biz burada iyi bir eğitim vermek durumundayız. Yoksa ileride ciddi bir sıkıntı olarak karşımıza çıkabilir.” diye konuştu.

“Mazeret üretmeden çalışmalıyız”

Mazeret üretmeden bu milletin hizmetkarı olarak çalışmaları gerektiğini vurgulayan Çelebi, “Devletimiz her şeye yetişmeye çalışıyor. Evet, sıkıntılar var, sorunlar var. Biz bunlara takılmadan canla, başla, aşkla, şevkle milletimize en iyi hizmeti sunmalıyız. Bundan dolayı bir mazeretimiz yok. Sağlık alanına daha çok kaynaklarımızı aktardık. Göreve geldiğimizden beri Kardiyoloji binası, radyasyon onkolojisi, dahiliye yoğun bakım, çocuk bakım, yeni doğan yoğun bakım, çocuk acil servisleri ve iyot odalarını hizmete aldık. Acil servisin kapasitesini artırdık. Tüp bebek merkezini yeniledik. Hastane alt yapısı iyileştirildi” dedi.

Yakında onkoloji merkezinin temelini de atacaklarını belirten Çelebi, onkoloji merkezini hayırsever Manisalı İşadamı Dündar Çiloğlu’nun katkısıyla yapacaklarını söyledi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da birer konuşma yaparak Rektör Çelebi’ye Manisa’ya böyle bir yatırım kazandırdıkları için teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri butona basarak binanın temelini attı.

Hastane kapasitesi 900’e çıkacak

Temeli atılan ek hizmet binası 5 bloktan oluşacak. 250’şer kişilik 3 amfi, 100’er kişilik 4 derslik, 3 laboratuvar, 400 metrekarelik kafe, kuaför, gazete ve dergi satış büfesi, 175 hasta muayene odası, 83 öğretim üyesi odası bulunacak. İnşaat 4 bin 263 metrekarelik alana oturacak ve toplam kapalı alanı 17 bin 181 metrekare olacak. Yaklaşık maliyeti 24,5 milyon TL olan ek hizmet binalarının 540 günde tamamlanarak 2018 yılında hizmete açılması planlanıyor. Ek Hizmet binalarının hizmete girmesiyle birlikte MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesinin mevcut yatak kapasitesinin 300 artarak, 900 kapasiteye ulaşacağı bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.