28 Mart 2018 Çarşamba 16:03
MASMEK kursiyerlerinden el sanatları sergisi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sinan Bey Medresesi’nde eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerine yönelik bir sergi açtı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, açılış konuşmasında Sinan Bey Medresesi’nin bir eğitim yuvası olduğunu ve Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından amacına uygun olarak kullanıldığını vurguladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sinan Bey Medresesi’nde eğitim gören 89 kursiyerin eserlerini sergiledi. Sinan Bey Medresesi’ndeki açılışa Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy, Kültür Şube Müdürü Fırat Özcan, kursiyerler, yakınları, Haydi Kadınlar Manisa’ya projesi kapsamında şehir turu yapan Gölmarmara ve Kula ilçesinden kadınlar da katıldı. Program, açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı. Ardından Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, bir konuşma yaptı. Genç, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün selamlarını iletmek istiyorum. Bugün burada MASMEK kursları bünyesinde el sanatları, özellikle kuyumculuk, telkari, naht sanatı ve tutkallı hamur çiçek yapımı kurslarımızda eğitim gören kursiyerlerimizin eserlerini gördük. Sizin de gördüğünüz gibi bu atölyelerde güzel ürünler üretiliyor. Sinan Bey Medresesi, bir eğitim yuvası ve önemli bir yer. Manisa Büyükşehir Belediyesi de burayı amacına uygun olarak kullanmaktadır. El sanatları eğitimi ile hem hemşehrilerimizin el becerilerini geliştirmelerine ve sergilemelerine yardımcı oluyoruz hem de burada üretilen ürünlerin satılması ile aile bütçesine bir katkıda bulunuluyor. İnşallah bu süreç devam edecektir. Emeği geçen kursiyerlerimize ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde çalışmalarını sürdürdüğü Gençlik Merkezleri’nde de MASMEK kurslarının açılacağını ve buralardaki vatandaşlara yönelik kursların açılacağını dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “Destek sizden, hizmet bizden” dedi.

Sinan Bey Medresesi’ndeki MASMEK El Sanatları Sergisi 28-30 Mart 2018 tarihleri arasında, açık olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.