14 Kasım 2018 Çarşamba 12:54
MASKİ’den ’Sayaçlarınızı soğuktan koruyun’ uyarısı

MASKİ Genel Müdürlüğü, havaların soğumasıyla birlikte su sayaçlarının zarar görmemesi için vatandaşları uyardı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, su sayaçlarının soğuktan korunması yönünde uyarılarda bulundu. Su ve Atıksu Sözleşmesi’nin 14’üncü maddesi uyarınca, abonelerin sayaçlarını dış etkenlerden koruyarak zarar görmesini önleyici tüm tedbirleri almakla yükümlü olduğunun altını çizen MASKİ, sayacın bulunduğu yerin soğuk hava akımına karşı muhafaza edilmesi gerektiğini belirtti. Açıkta kalan su borularının izocam, bez ve yün parçası, talaş ya da kılıfla kaplanmasını öneren yetkililer, sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir koruma yapılmasının da sayacın korunması açısından fayda sağlayacağını söyledi.

"Donan sayaçları ateş ve sıcak su ile açmaya çalışmayın"

MASKİ Genel Müdürlüğü, alınan her türlü önleme rağmen sayaçlarda donma meydana gelmesi durumunda yapılacak müdahale konusunda da bilgiler verdi. Donan sayaçların hiçbir şekilde ateş ve sıcak su ile temas ettirilmemesi vurgulanarak, vananın kapatılıp su akışının kesilmesi gerektiği belirtildi. Bu gibi sorunlarla karşılan abonelerin 185 numaralı Çözüm Merkezi’ni arayarak konuyla ilgili yardım alabilecekleri ifade edildi.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, “Abonelerimiz, sayaçlarını soğuktan korumak için gerekli tedbirleri almakla yükümlülerdir. Donan sayaçların onarımı yüksek maliyetler gerektirebiliyor. Hatta gövdesi patlayan sayaçların ne yazık ki tamir imkanı da bulunmuyor ve bu sayaçlar hurdaya çıkıyor. Ayrıca bu donmalar büyük miktarda su kaybına neden olacağı için su kesintileri de yaşanabilmektedir. Bu nedenle çok şiddetli soğuklarda muslukların donmasını önleyecek küçük bir miktarda açık bırakılmasını ve sayaç ile tesisatta durgun su bırakılmamasını tavsiye ediyoruz. Aynı şekilde bağlantı noktasından ya da vanasından su sızdıran sayaçların da, abone numaraları ile birlikte hemen idaremize bildirilmesi gerekmektedir. Bunun yanında, gübre gibi kolayca oksitlenme yapabilen nemli malzemeler de sayacın bulunduğu kısımdan uzaklaştırılmalıdır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için sayaçlarını koruma konusunda üzerlerine düşeni yaparak dikkatli davranmalarını öneriyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.