16 Mart 2017 Perşembe 14:58
MASKİ’den Sarıgöl ve Kula’da yenileme çalışmaları

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Sarıgöl ilçesinde eskiyen kanalizasyon hattını değiştirirken, Kula’da da fosseptik inşaatının çalışmalarına hızla devam ediyor.

MASKİ, Manisalı vatandaşların yaşadıkları altyapı sorunlarını ortadan kaldırmaya devam ediyor. İl genelinde yaşanan sıkıntıları bir bir gideren MASKİ, Sarıgöl ilçe merkezinde yer alan Mimar Sinan Mahallesi Günbatı ve Çetin Sokak’ta ikamet eden vatandaşlara daha sağlam ve sorunsuz bir kanalizasyon şebekesi kazandırmak için çalışmalarına başladı. MASKİ ekiplerinin çalışmalarının noktalanmasıyla, mahallenin eski kanalizasyon hattı yenilenerek, daha sağlıklı bir yapıya kavuşturuldu. Ekipler ayrıca, sokakların şebeke bulunmayan kısımlarında da sıfırdan hat döşeme işi gerçekleştirdi. Mevcut altyapının tamamen değişmesiyle birlikte, eski şebekeye ait deforme olmuş boruların sebep olduğu arızalardan kurtulan mahalle sakinleri, çalışmalar için MASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.

Dereköy Mahallesine fosseptik

Mahallelerin daha sağlıklı bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüren MASKİ ekipleri, Kula’nın Dereköy Mahallesinde de inşa edeceği fosseptik imalatlarına başladı. Mahalleye 2 adet 250 kişilik fosseptik kuyusu inşa edecek olan MASKİ, evsel nitelikli atıksuları mahalleden uzaklaştıracak. Mahallede 11 buçuk kilometre içme suyu, 4 kilometre de kanalizasyon hattı döşeyen ekipler yapılan altyapı yatırımıyla Dereköy Mahallesi uzun yıllar kullanacağı sağlıklı altyapıya kavuşturdu.

Atıksular en yakın tesise taşınıp arıtılacak

Dereköy Mahallesi’ne inşa edilen fosseptik kuyusu imalatlarını Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da mahalle sakinleriyle bir araya gelerek çalışmaları yerinde inceledi. MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Dereköy Mahallesi’nde altyapı yenileme işini tamamladığını belirten Başkan Tosun, ilçede ihtiyaç duyulan mahallelere fosseptik kuyuları da inşa edilerek çevre kirliliğinin ortadan kaldırılacağını söyledi. Başkan Tosun ayrıca fosseptik imalatları sayesinde kuyularda biriken atıksuların vidanjörlerle taşınıp atıksu arıtma tesisinde arıtılacağını ifade etti. Başkan Tosun, sözlerini Kula’nın mahallelerini kalkındıran projelere imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a teşekkür ederek bitirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.