26 Mart 2018 Pazartesi 16:55
MASKİ’den kartlı sayaçla ilgili açıklama geldi

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Büyükşehir Kanunu ile göreve başlamasıyla birlikte ilçe belediyelerinden devraldığı kartlı sayaç uygulamasıyla ilgili bazı çevrelerden yapılan eleştirilere MASKİ’den cevap geldi.

Bazı siyasilerin seçim vaadi olarak ’Kartlı sayaçları kaldıracağız’ sözleri üzerine MASKİ’den yazılı açıklama geldi. MASKİ’den yapılan açıklamada, “Teknolojiyi kullanarak su kaynaklarını ve vatandaşın bütçesini koruyan kartlı sayacın kaldırılmasıyla ortaya çıkacak maddi zararın faturasının da vatandaşa kesileceği düşünülmeden verilen vaatlerin ne derece gerçekçi ve akılcı olduğu da tartışılır” denildi.

Kartlı sayaç sisteminin, Manisa’da ilk kez MASKİ Genel Müdürlüğü ile birlikte uygulanmadığı belirtilen açıklamada, “2014 yılı öncesinde de Ahmetli, Demirci, Kırkağaç, Alaşehir, Akhisar, Gölmarmara, Gördes, Selendi, Sarıgöl, Soma ve Manisa merkezde 18 bin 336 adet kartlı sayaç abonesinin mevcut olduğu biliniyor. Ayrıca Türkiye genelinde birçok ilde uygulanan bu sistemin, Manisa gibi su kaynakları konusunda zayıf bir ilde neden bu derece polemiğe neden olduğu da merak edilen konular arasında yer alıyor. Kanun gereğince 10 yıllık damga süresini doldurmuş mekanik sayaçların kartlı sayaçlarla değiştirilmesi, tüm siyasi parti gruplarının yer aldığı MASKİ’nin 2015 yılı Mayıs ayındaki Genel Kurulu’nda oylanarak oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca diğer illerdeki uygulamalardan farklı olarak MASKİ, sayaç bedelini 18 taksite bölerek, kartlı sayaç abonelerine yüzde 10 oranında indirim sunuyor. Vatandaşa böylesi bir tasarruf ve kolaylık sağlayan sistem, siyasi amaçlarla her fırsatta kötülenerek, kamuoyunun konu hakkında yanlış yönlendirilmesine neden olunmaktadır” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.