06 Mart 2018 Salı 11:53
MASKİ’den Bağlıca’ya ek kanalizasyon, Büyük Güney’e sondaj çalışması

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü il genelinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında Sarıgöl ilçesine bağlı Bağlıca Mahallesi’nde kanalizasyon hattı bulunmayan bölgede hat döşeme çalışmasına başlarken, Soma’nın Büyük Güney Mahallesi’ne yaz aylarında yetersiz gelen cazibeli su kaynağına destek sağlamak amacıyla mahallede sondaj çalışması başlattı.

MASKİ İl genelinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında Soma ve Sarıgöl ilçelerinde de çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Bağlıca Mahallesi’ne ek kanalizasyon hattı

MASKİ, Sarıgöl ilçesine bağlı Bağlıca Mahallesi’nin kanalizasyon hattı olmayan kısmında çalışma başlatarak, mahalleyi sağlıklı kanalizasyon hattına kavuşturuyor. Mahallede yaşayan vatandaşların isteği üzerine başlatılan kanalizasyon hattı döşeme işiyle, vatandaşların altyapı konusunda sıkıntı yaşamalarının önüne geçilecek.

Mahallelerinde kanalizasyon hattı döşeme çalışması başlatılmasının memnuniyet verici olduğunu belirten mahalle sakinleri Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Büyük Güney’in su sıkıntısına kalıcı çözüm

MASKİ ekipleri, Soma’ya bağlı Büyük Güney Mahallesi’ni besleyen doğal kaynak suyunun yazın yetersiz gelmesi üzerine mahallede sondaj çalışması başlattı. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından açılan sondajın delgi çalışmaları sürüyor. Yapım işlerinin tamamlanması sonrasında numune alımı yapılarak, suyun içilebilirlik analizi gerçekleştirilecek.

Büyük Güney Mahalle Muhtarı Nazmi Saygılı, sondaj çalışmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Doğal kaynak suyumuzun yaz mevsiminde yetersiz gelmesi nedeniyle çok sıkıntı çekiyorduk. Bazı günlerde tankerle su takviyesi yapılıyordu. Buna kalıcı bir çözüm bulunmasını istedik ve mahallemizde sondaj çalışması başlatıldı. MASKİ’nin çalışmalarından memnunuz. Suyumuza kavuşunca daha da memnun olacağız. Bu çalışmalar için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a teşekkür ediyoruz. İnşallah sayelerinde bu yaz su sıkıntısı çekmeyeceğiz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.03.2018 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.