05 Mart 2018 Pazartesi 15:58
MASKİ’de iş sağlığı ve güvenliğine büyük önem

MASKİ Genel Müdürlüğü, 15 ilçede verdiği İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerini Manisa merkezde düzenlediği program ile tamamlayacak. 4 gün sürecek eğitimlerde personele sağlıklı yaşam ve İSG konuları anlatılacak.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, bünyesinde çalışan personelin sorumluluk ve kabiliyet gerektiren konularda daha verimli olmalarını sağlamak amacıyla yürüttüğü eğitim programlarına devam ediyor. Destek Hizmetleri Başkanlığı tarafından Salihli ve Akhisar’da 15 ilçe personeline verilen eğitimlerin noktalanmasının ardından Manisa merkez çalışanları için de 4 gün sürecek olan Sağlıklı Yaşam ve İSG programı başladı. Eğitim programına; MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, daire başkanları ve personel katıldı. İki oturumda gerçekleştirilen eğitimlerde ilk oturumda MOSB-MED Genel Müdürü ve Eğitmen Dr. Hülya Pirinççi tarafından sağlıklı yaşam konusu anlatıldı. Öğleden sonra geçekleşen ikinci oturumda da İSG uzmanları tarafından personele çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri, güvenlik ve sağlık işaretleri ile kişisel koruyucu donanım kullanımları konularında bilgiler verildi. Açılış konuşmasını yapan MOSB-MED Genel Müdürü ve Eğitmen Dr. Hülya Pirinççi, “Verilen bilgilerin sadece iş yerinde değil günlük hayatımızda da kullanabiliyor olmak çok önemli. Sağlık, bizim hayatımızdaki en büyük değerdir. En büyük hazinedir. Her şeyden önce kendimize çok iyi bakmalıyız ” dedi.

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, sağlıklı yaşam ve İSG konusunda yaptığı açıklamada şunları söyledi: “MASKİ olarak insan sağlığına vermiş olduğumuz önem dolayısıyla düzenli olarak İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerini gerçekleştiriyoruz. İdare olarak görevimizin çok önemli ve bir o kadar da zor olduğunu biliyoruz. Amacımız, doğrudan insanların ihtiyaçlarına cevap vermek ve onları memnun kılmaktır. İnsanların en hayırlısı, insanlığa en yararlı olanı ve hizmet edenidir. Hizmet etmek ise ibadetlerin en güzellerindendir. Manisalılara daha kaliteli hizmet vermek amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarda iş sağlığına ve güvenliğine çok dikkat ediyoruz. Hem personelimizin hem de vatandaşımızın sağlığı bizim için her şeyden önce geliyor. Düzenlediğimiz bu eğitimlerde dikkat edilmesi gereken unsurların sürekli olarak üzerinden geçiyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.