01 Nisan 2018 Pazar 15:40
Manisa’nın altyapı hatlarında büyük yenileme

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Manisa’da 4 farklı ilçenin 4 farklı mahallesinde başlattığı altyapı hatlarının yenilenmesi ve dere yatağı temizleme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, dere yataklarında yürüttüğü temizlik çalışmaları ile taşkın sorunlarına son veriyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Yunusemre’nin Akmescit Mahallesi’ndeki dere yatağı da temizlendi. 700 metrelik dere temizlik çalışması ile dere yatağından bitki kalıntıları ve çöpler uzaklaştırıldı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, altyapı çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Şehzadeler’in Selimşahlar Mahallesi’nde kanalizasyon hattı döşeme çalışmasında sona yaklaşıldı. Daha önce kanalizasyon hattı bulunmayan mahallede artık altyapı sıkıntısı yaşanmayacak. 14 kilometrelik hat döşeme çalışması yapılan mahallede, 50 bin metrekare de kilit parke taş döşenecek.

Öte yandan MASKİ Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi ile Manisa’nın 17 ilçesindeki kırsal yerleşimlerin altyapı ihtiyaçlarına etkili çözümler üretiyor. Bu kapsamda MASKİ, Sarıgöl’e bağlı Tırazlar Mahallesi’ndeki içme suyu hattı yenileme çalışmalarına da başladı. Tırazlar ve Doğuşlar mahallelerinde yürütülen 14 kilometrelik kanalizasyon hattı çalışmalarını yüzde 80 oranında tamamlayan Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı ekipleri, Tırazlar’da 14 buçuk kilometre de içme suyu şebeke hattı döşüyor. Altyapı çalışmalarının ardından üstyapı noktasında ise iki mahallede toplam 62 bin metrekare de kilit parke taş döşeme çalışması gerçekleştirilecek.

Ayrıca MASKİ tarafından, Turgutlu’nun merkez mahallelerini beslemek amacıyla iki adet yeni sondaj kuyusu açılıyor. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen sondaj çalışmalarının biri başlarken, diğeri de en kısa sürede açılacak. Yeni sondajlar sayesinde Turgutlu merkezin yaz mevsiminde su sorunu yaşamasının önüne geçilecek. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, “Manisa’mızın bazı bölgelerinde yaşanan içme suyu sıkıntılarını başlattığımız sondaj çalışmalarıyla ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Turgutlu ilçe merkezimize de yaz mevsiminde yeterli suyu temin etmek için ekiplerimiz ek sondaj çalışmalarına başladı. Bu çalışmamızın ardından ilçemize bağlı 6 mahallemizde daha sondaj çalışması başlatacağız. Açacağımız yeni sondaj kuyularıyla yeterli suya ulaşarak, vatandaşlarımızın su konusunda problem yaşamalarını önleyeceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.