06 Mart 2018 Salı 14:04
Manisa’nın 15 ilçesindeki derelerin 55 noktasına menfez yapılacak

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Manisa’ya bağlı 15 ilçede inşa edeceği yeni dere ıslah yapılarına yönelik sözleşme imzalandı. İl genelinde 55 noktada hayata geçirilecek menfez çalışmalarıyla, vatandaşların can ve mal güvenliği teminat altına alınacak.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisalıların dere taşkınlarından zarar görmesini önlemek amacıyla yeni ıslah uygulamalarını hayata geçiriyor. 15 ilçede dere taşkın risklerini ortadan kaldırmak için inşa edilecek olan taşkın koruma yapılarının sözleşmesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ulvi Kaynak ve yüklenici firma yetkilisi tarafından imzalandı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülecek çalışmalar kapsamında betonarme tip kutu menfez imalatları gerçekleştirilecek.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ulvi Kaynak, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları ile il genelinde gerek sorun yaşanan bölgelere çözüm geliştirmek gerekse de olası taşkınların önüne geçmek amacıyla yeni ıslah çalışmaları yapacağız. Bugün yüklenici firma ile sözleşmemizi imzaladık. Yarın da yer teslimini gerçekleştireceğiz. Kısa süre içerisinde başlayacak çalışmalarımız sayesinde, ilçelerimizde dere sularının taşmasından dolayı günlük hayatın sekteye uğramasını ve vatandaşlarımızın zarar görmesini önleyeceğiz. Böylelikle dere kenarındaki yerleşimlerimizde araç ve yaya geçişlerini de sağlıklı hale getirerek, her türlü can ve mal güvenliğini sağlamış olacağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.