05 Mart 2018 Pazartesi 17:16
Manisalı sporcular Türkiye Şampiyonu oldu

Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan ve Mersin’de gerçekleştirilen Aerobik Cimnastik Türkiye Şampiyonasında 12-14 yaşlar, 15-17 yaşlar ve 18+ yaş sporcularının katıldığı müsabakalarda sporcular kıyasıya yarıştı. Şampiyon olan sporcular aynı zamanda haziran ayında Portekiz’de yapılacak olan Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanırken illerin yarıştığı şampiyona sonucunda Manisa Şampiyonaya adeta damgasını vurdu.

12-14 yaş kategorisinde Manisa’nın İl Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Selin Sürüm, Okay Arsan ve Belinay Yetişen aldıkları sonuçlar ile Türkiye şampiyonu oldu. Selin Sürüm tek bayanlar kategorisinde 1. olarak Türkiye Şampiyonu olup altın madalya kazanırken, Okay Arsan ve Selin Sürüm, çiftler kategorisinde 1. olarak Türkiye Şampiyonu olup altın madalyanın sahibi oldular. Belinay Yetişen, Okay Arsan ve Selin Sürüm Trio (üçlü) kategorisinde 1. olarak Türkiye Şampiyonu olup altın madalyayı Manisa’ya kazandırdı. Okay Arsan, tek erkeler kategorisinde ise 2. olup gümüş madalya aldı. 15-17 yaşlar kategorisinde Türkiye Şampiyonasında ise Manisa İl Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Sezin Sürüm, Erkut Ergin ve Emir Erışık rüzgarı esti. Sürüm, Ergin ve Erışık da üçlü Tiro’da Türkiye 1’incisi oldu. Emir Erışık tek erkekler kategorisinde 1. olarak Türkiye Şampiyonu oldu. Sezin Sürüm ve Erkut Ergin, çiftler kategorisinde 1. olarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Yarışma sonunda, Manisa’yı temsil eden İl Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları toplamda 7 kategoride 6 Türkiye Şampiyonluğu ve 1 Türkiye ikinciliği ile Manisa’nın gururu oldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünden 2018 Aerobik Cimnastik Türkiye Şampiyonası’nda katılan 15-17 yaş kategorisi tek bayanlarda Nil Deniz Bal 1. olarak Türkiye şampiyonu olurken 2. Ayşe Begün Onbaşı, tek erkeklerde Metehan Özsoy 3., çiftlerde Metehan Özsoy, Büşra Çiçek 3., 15-17 Trio Ayşe Begüm Onbaşı, Sercan Solak ve Nildeniz Bal 2., 15-17 yaş gurupta ise Ayşe Begüm Onbaşı, Sercan Solak, Nildeniz Bal, Sude Sözcü ve Büşra Çiçek 1. olarak Türkiye şampiyonu oldu.

Sporcular, veliler ve antrenörler bu başarılarda desteğini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk’e teşekkür etti.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk de Mersin’de yapılan şampiyonada Manisa’ya Türkiye birinciliklerini kazandıran başta sporculara, antrenörlere ve onlara her türlü manevi desteği veren velilere teşekkür ederek tebrik etti. Öztürk, “İnşallah ülkemizi ve Manisa’yı Portekiz’de yapılan dünya şampiyonasında en güzel şekilde temsil ederek dünya şampiyonu olarak göğsümüzü kabartırlar. Spora ve sporcuya yaptığımız yatırımların karşılığını bu Türkiye şampiyonalıklarıyla almış oluyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.