20 Mart 2017 Pazartesi 16:55
Manisa’daki Çanakkale Müzesinin ziyaretçi sayısı 100 bini aştı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve 24 Mart 2013 tarihinde ziyarete açılan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde ziyaretçi rekoru kırıldı. Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu bir günde 300’e yakın vatandaşa ev sahipliği yaparken, açıldığı günden bugüne 100 binden fazla kişinin müzeyi ziyaret ettiği öğrenildi.

Çanakkale Kara ve Deniz Savaşlarında kahramanlık destanı yazan Mehmetçiğe ve cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, açıldığı günden itibaren 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Şanlı zaferin 102. yılında şehitlik müzesi ise ziyaretçi rekorunu kırdı. 2017 yılı Mart ayında şuana kadar Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonunu ziyaret eden kişi sayısı 3 bini geçerken, 18 Mart günü Şehitlik Müzesini 300’e yakın vatandaşın ziyaret ettiği açıklandı.

Çanakkale Savaşlarında şehit olan 2 bin 174 Manisalı kahramanın künyeleri plakalara yazılarak anıtın duvarına çakıldı. Cepheye katılan kahramanların aziz hatırasını yaşatmak amacıyla yapılan çalışma, ziyaretçilere duygu dolu anlar yaşatıyor. Mimarisinde Şanlı Türk Bayrağından esinlenilen anıt; sergi salonu, diaroma ve amfi tiyatro olmak üzere üç bölümden oluşuyor. Rus Devlet Sanatçısı Aleksander Samsonov tarafından hazırlanan diorama bölümü ise 3 boyutlu görseller ve ses efektleri ile ziyaretçileri savaş günlerini hafızalarında canlandırarak içlerinde hissetmelerini sağlamaktadır.

En çok şehit veren beşinci İl Manisa

Çanakkale’de en fazla şehit veren beşinci il olan Manisa, Büyükşehir Belediyesinin bu önemli eseriyle şehitlerinin adını yaşatıyor. Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonunda Türk milletinin kahramanlık hikayelerini sergilediklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy , “Tarihimizde Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları çok önemli bir yer tutmaktadır. Kadın-erkek, çoluk-çocuk, genç-yaşlı demeden her vatandaşımız geri dönmeyi düşünmeksizin işgal kuvvetleri ile çarpışmak için cepheye giderek cansiperane vatanını savundu. Manisalı 2 bin 174 evladımızın şehadet mertebesine ulaştığı savaş alanında şehit ve gazi olan tüm vatan evlatlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların aziz hatıralarını Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonumuzda yaşatmaktan da büyük bir onur içerisindeyiz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.