18 Mart 2017 Cumartesi 11:38
Manisa’da şehitleri anma töreni

Manisa’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü dolayısıyla Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi.

Manisa Garnizon Şehitliğinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi. Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, kaymakamlar, ilçe belediye başkan yardımcıları, Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şener Tarım, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Manisa Garnizon Komutanlığı, Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Muharip Gaziler Derneği çelenkleri sunuldu. Çelenk sunma töreni sonrasında askerler tarafından saygı duruşuyla birlikte saygı atışı yapıldı ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş, Türkiye’yi bölmek isteyenlere karşı mücadele edeceklerini belirterek, "Bir çakıl taşı, bir karış toprağı dahi zahi edilemez. Ülkemizden koparılacak toprak parçası üzerinde ayrı bir devlet kurulmasına asla müsaade edilemez. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet ilkesine inandık. Asla ülkemizde bir ayrışıma izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz hain darbe girişimini üzülerek hep birlikte izledik. Milletimiz iradesine sahip çıktı. Milletimiz meşru olanın yanında durdu. Demokrasisine, cumhuriyetine, vatanına sahip çıktı. Bir kere daha yüce Türk milletine teşekkürlerimi sunuyorum. Fırat Kalkanı Operasyonuyla hem sınırlarımızı korumak, aynı zamanda mazlum milletlerin yanında olmak vesilesiyle DEAŞ militanlarına karşı ülkemiz çok büyük başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Bugün PKK’ya karşı, bugün FETÖ’ye karşı, bugün DEAŞ’a karşı devletimizin başlatmış olduğu mücadelede şehit aileleri ve gaziler olarak sonuna kadar devletimizin yanında olduğumuzu ifade ediyorum" dedi.

Taydaş’ın konuşmasının ardından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehitlik Defterini imzaladı. Vali Güvençer, deftere yazdıklarını törene katılanlara okudu.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol dualar ederek, şehitliği dolaştı, karanfil bıraktı. Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından dua edilmesiyle birlikte tören son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.