27 Mart 2018 Salı 16:06
Manisa’da iki mahallede altyapı çalışması

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Akhisar’ın Topluca Mahallesi’ne yeterli içme suyu ulaştırmak amacıyla başlattığı 4 kilometrelik hat iyileştirme çalışmalarını tamamladı. MASKİ Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi kapsamında Sarıgöl’ün Ziyanlar Mahallesi’ndeki altyapı yenileme çalışmalarına başladı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde ortaya çıkan alt yapı ihtiyaçlarının çözümü için yaptığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. MASKİ, Akhisar ilçesine bağlı Topluca Mahallesi’ne de yeterli içme suyu temin etmek amacıyla başlattığı 4 kilometrelik içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarını tamamladı. Mevcut sondajın yetersiz gelmesi nedeniyle mahallede bulunan yedek sondaja terfi hattı bağlantısı ve pompa değişimi yapılarak mahallelinin ihtiyacını karşılayacak yeterli su temin edildi. Şebeke bağlantısı yenileme işlemi sayesinde, Topluca Mahallesi’nin içme suyu ihtiyacı tamamen ortadan kaldırılarak vatandaşlara kaliteli, kesintisiz ve sağlıklı su temin edildi.

Yapılan çalışmalardan dolayı mutlu olduklarını belirten Topluca Mahalle Muhtarı Eyüp Sabri Kaçan, “Uzun yıllar su konusunda çok sıkıntı çektik. Mahallemiz günden güne genişlemeye başladığı için sondajımız yetersiz gelmeye başladı. Mahalleli aynı anda suyu kullanamıyordu. Bir evde su akarken diğer evde su kesintisi yaşanıyordu. MASKİ yetkilileri sıkıntımıza kayıtsız kalmayarak mahallemizde çalışma yaptı” dedi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi ile kırsal yerleşimlerin altyapı ihtiyaçlarını ortadan kaldırıyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Sarıgöl ilçesine bağlı Ziyanlar Mahallesi’ndeki altyapı çalışmaları da başladı. MASKİ ekipleri, mahallede 3 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı ile 2 kilometrelik içme suyu şebeke döşeme çalışması gerçekleştirecek. Ayrıca mahalleye 50 metreküplük su deposu ile fosseptik inşa edilecek. Son olarak ise üstyapı ele alınarak, 10 bin metrekarelik kilit parke ve bordür taşı döşenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.