04 Mart 2017 Cumartesi 18:21
Manisa’da "Çocuk Üniversitesi" projesi

Manisa’da Gazi İlkokulu tarafından "Eğlenerek öğreniyoruz" sloganıyla Gazi Çocuk Üniversitesini hayata geçirildi.

Manisa’nın en başarılı okullarından biri olan Gazi İlkokulu, "Eğlenerek öğreniyoruz" sloganıyla Gazi Çocuk Üniversitesini hayata geçirdi. Çocuklara akademik ortam deneyi kazandırmak, Çocukları sorgulamaya, yeni düşünceler üretmeye ve araştırmaya teşvik etmek, bilimsel düşünme becerilerinin temellerini atmak, bilim, sanat ve spor alanlarındaki yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla hayata geçirilen Gazi Çocuk Üniversitesinde eğitimler başladı. Ayrıca proje Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehzadeler Belediyesi tarafından destekleniyor. Anasınıfı ve ilkokuldan toplam 160 öğrencinin yer aldığı projeyle öğrenciler kolay öğrenmeyi, akıl oyunlarını, eğlenceli İngilizce’yi ve etkin düşünme sanatını öğrenecek. Proje kapsamında Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın ve Hilal Düdükçü tarafından eğitimler verildi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş ile birlikte Gazi Çocuk Üniversitesini ziyaret ederek, öğrencilerin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. Vali Güvençer, öğrencilerle yakından ilgilendi.

Okul Müdür Abdülkadir Topçu ve proje koordinatörleri Gülçin Sayracı ile Şerif Karagöz’den bilgi alan Vali Güvençer, projenin il genelindeki okullara yayılması gerektiğini belirterek emeği geçen bütün yöneticilere teşekkür etti. Çocukların bu tür projeler sayesinde kendilerini geliştirdiğini ifade eden Güvençer, "Onların bu potansiyellerini bugünümüz ve geleceğimize aktarabildiğimiz sürece hepimizi daha güzel günler bekliyor. Aksi halde sorunlarla, zorluklarla çarpışıyor olacağız. Büyükler olarak bizim görevimiz çocukları en güzel şekilde geleceğe hazırlamaktır. İnşallah Manisa’da ilk çekirdeği, tohumu atılan bu proje başarılı olacak ve yaygınlaşacak" dedi.

Gazi Çocuk Üniversitesini 160 öğrenciyle başlattıklarını ifade eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise, gelecek yıllarda hem Şehzadeler’e hem de Manisa geneline yaymayı düşündüklerini kaydetti. Çorumluoğlu, “Çocuklarımızın daha kolay İngilizce öğrenmesi için, çocuk oyunlarını daha öğrenebilmeleri için öğretmenlerimiz büyük bir fedakarlık göstererek kendilerini yetiştirdiler” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.