10 Nisan 2018 Salı 12:29
Manisa Memur-Sen açlık ve yoksulluk rakamlarını açıkladı

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, Mart ayı açlık ve yoksulluk rakamlarını açıkladı.

Mart ayı açlık ve yoksulluk rakamlarını açıklayan Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 871 TL, yoksulluk sınırı ise 5 bin 229 TL olarak belirlendiğini söyledi. İrğat yaptığı açıklamada, "Yapılan araştırmaya göre Mart ayında Şubat ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 2,20’lik bir artış yaşandı. Mart ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 54,57 artışla karnabahar, yüzde 23,40 artışla sivri biber, yüzde 17,18 artışla mandalina, yüzde 11,34 artışla bebek maması; en çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 13,42 azalışla salatalık, yüzde 5,80 azalışla kabak, yüzde 5,05 azalışla taze fasulye madde fiyatlarında yaşandı.

Aydınlanma madde fiyatında ise Mart ayında Şubat ayına göre herhangi bir değişim gözlemlenmedi" dedi.

Eğitim ve ulaşım madde fiyatlarında artış yaşandığını belirten İrğat, "Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 1,11’lik bir artış oldu. Eğitim-kültür madde fiyatlarında Şubat ayına göre değişimin yüzde 8,09 artışla yurt dışı bir hafta ve daha fazla süreli turlar, yüzde 5,61 artışla oyun konsolu madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 2,77 azalışla okul kitapları, yüzde 1,16 azalışla fotoğraf makinesi madde fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi. Ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0,10’luk bir artış olduğu belirlendi. Şubat ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 1,72 artışla mazot fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında yüzde 2,54 azalışla LPG dolum ücreti madde fiyatlarında düşüş gözlemlendi" ifadelerini kullandı.

Mart ayında Şubat ayına göre ısınma madde fiyatlarında düşüş gözlendiğini ifade eden İrğat, "Mart ayında Şubat ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,17’lik bir düşüş gözlenirken; Mart ayında Şubat ayına göre barınma madde fiyatlarında yüzde 0,73’lük bir artış oldu. art ayında Şubat ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 0,35’lik bir artış gözlendi. Giyim madde fiyatlarında Şubat ayına göre en göze çarpan değişim yüzde 4,17 artışla kadın ceketi, yüzde 4,03 artışla etek madde fiyatlarında oldu. Bununla birlikte giyim madde fiyatlarında Şubat ayına göre yüzde 6,27 azalışla erkek kazağı, yüzde 5,97 azalışla kadın kabanı, yüzde 5,75 azalışla erkek botu madde fiyatlarında düşüş gözlemlendi" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.