15 Mart 2017 Çarşamba 13:35
MAGİAD tecrübeleri konuşturdu

Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) tarafından yeniden hayata geçirilen ’Tecrübe Akademisi’ Manisa ve Türkiye gündeminde yer alan isimleri dernek üyeleriyle buluşturuyor. Dün akşam yapılan toplantıda Manisa’nın önde gelen sivil toplum kuruluşu liderlerini dernek binasında ağırlayan MAGİAD Başkanı Ömer Geriter, “Aylık periyotlarda bu etkinliğimize devam edeceğiz.” dedi.

1991 yılında kurulan ve bugüne kadar Manisa’da söz sahibi olmuş birçok kişinin üyesi olduğu MAGİAD tecrübeli kişilerle üyelerini buluşturuyor. Daha önce gündeme gelen ancak devamının sağlanmasında çeşitli nedenlerle aksamalar yaşanan ‘Tecrübe Akademisi’ projesi yeniden hayat buldu. Önceki gece gerçekleştirilen toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire katıldı. MAGİAD üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıyla ilgili açıklama yapan MAGİAD Başkanı Ömer Geriter, “Günümüzde parayla satın alamayacağınız tek şey tecrübe ve bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz şey de tecrübe, dernek olarak daha önce ‘Tecrübe Akademisi’ adı altında bu tür toplantılara başlamış ve değerli konukları üyelerimizle buluşturmuştuk. Ancak çeşitli nedenlerle bu proje kesintiye uğramıştı. Genel Kurulumuzun ardından göreve gelir gelmez yeniden bu çalışmamızı canlandırmayı hedefledik ve uzun süren bir aradan sonra ilk toplantımızı bugün gerçekleştirdik. Amacımız; Manisa’yı, piyasayı, ticareti, yönetmeyi bilen büyüklerimizle üyelerimizi bir araya getirerek tecrübelerinden faydalanmak. Tecrübe çok pahalı, hatta parayla bile satın alınamayacak bir şey. Yapılan hatalardan ancak yaptıktan sonra ders alınabiliyor. Oysa biz büyüklerimizin bedel ödeyerek edindiği tecrübelerden faydalanarak aynı bedelleri yeniden ödemek, zaman ve para kaybetmek istemiyoruz. Bu akşam her biri ortalama 30 yıl Manisa’da siyaset, ticaret, yöneticilik yapmış 4 değerli konuğumuz var. Kendilerine bizlere zaman ayırdıkları için tüm üyelerimiz adına teşekkürlerimizi sunarım” dedi.

“Biz yandık siz yanmayın”

Toplantıya katılan başkanlar, dernek üyesi genç iş adamlarına kendilerini tanıttıktan sonra faaliyetleri ve çalışma hayatlarındaki deneyimlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Daha sonra MAGİAD üyeleri ile konuk başkanlar arasında soru cevap şeklinde güncel ekonomik konjonktürün değerlendirilmesi ile Manisa’nın yatırıma ve projelendirmeye açık iş konuları üzerinde istişarede bulunuldu. Toplantının kapanışındaki sohbet bölümünde ise hem konuk başkanlar, hem de MAGİAD üyeleri toplantının oldukça yararlı geçtiğine dikkat çekti.

Toplantıda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, güçlü olmak ile ilgili tavsiyelerde bulunurken, üretimden başka hiçbir girişimin başarıya ulaşamayacağına vurgu yaptı. Sabırlı olmak üzerine yoğunlaşan MESOB Başkanı Hasan Geriter ise kısa vadede çok para kazanmak hayalinde olanların sonunun hüsran olacağının, sağlam temeller ve sabırla yapılan işlerde başarının geç de olsa geleceğini anlattı. Ortaklık anlayışına vurgu yapan Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise tek başına da başarılı olunabileceğini ancak ortaklık kültürüyle hareket edildiğinde, farklı uzmanlık alanları ve bilgi birikimlerin işbirliğinde, daha güçlü yatırım projelerinin oluşturulabileceğini, böylece Manisa ve ülke ekonomisinin hacim ve istihdam verileri gibi çok çeşitli göstergeleri adına, sürekli değişen ve yenilenen rekabet şartlarında ihtiyaç duyulan katma değeri artırma, markalaşma, inovasyon ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda daha etkili sonuçlar alınabileceğini ifade etti. Uzun vadeli planlar yapılması gerektiğinin üzerinde duran Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire ise, “Bizler hep günübirlik çalıştık. Gündemde hangi ürün varsa ona yöneldik, sonra da yaya kaldık. Planlarınızı uzun vadeli yapın, günü kurtarma ile ilgili çalışırsanız ertesi günü kurtarma ile ilgili ne yapacağınızı bilemez hale gelirsiniz” dedi.

Toplantı sonunda konuşan MAGİAD Başkanı Ömer Geriter, “Başkanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz, altın değerinde görüşleriyle bizleri ihya ettiler. Bu toplantılara Manisa’mızın ve Türkiye’mizin önemli isimlerini davet ederek devam etmeyi amaçlıyoruz, hedefimiz her ay bir Tecrübe Akademisi yapmak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.