15 Şubat 2018 Perşembe 14:36
Kula’da öğrencilerden ’81 İl Kula’da Buluşuyor’ sergisi

Manisa’nın Kula ilçesinde Tabduk Emre İkokulu 4. sınıf öğrencileri, Türkiye’deki tüm kentleri tanımak amacıyla 81 ilin kendilerine özgü eserlerinin maketlerini yaparak, ’81 İl Kula’da Buluşuyor’ isimli sergi açtı.

Kula Tabduk Emre İkokulu 4. sınıf öğrencileri, öğretmenleri Nilay Korkmaz ve Ali Ekber Korkmaz öncülüğünde 81 ilin kendilerine özgü eserlerinin maketlerini yaptı. Hazırlanan maketler ‘81 İl Kula’da Buluşuyor adı altında okulda açılan sergide görücüye çıktı. Serginin açılışına katılan Kula Kaymakamı Osman Güven, projenin en önemli kazanımlarından birinin öğrencilerin birlik, beraberlik ve ekip olma ruhunu pekiştirmeleri olduğunu vurgulayarak, "İlkokul çağındaki öğrencilerimizin bir araya gelerek birbirinden kıymetli eserler ortaya çıkarması hem bizim için hem de onların birlikte hareket edebilmeleri adına çok önemli. Birbirinden güzel eserlerle bu projeye katılan bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen de öğrencilerin öğretmenleri gözetiminde "İllerimizi, Bölgelerimizi Tanıyalım" etkinliği çerçevesinde 81 ili Kula’da buluşturduğunu ifade etti. Sümen, “Bugün öğrencilerimiz yaptıkları bu etkinliklerin semeresini almak üzere burada bir sergi yaptılar. Bu sergideki maksadımız öğrencilerimiz sadece kitaplarda, televizyonlarda, atlaslarda illerimizi görmesinler. Aynı zamanda edindikleri bu bilgileri anlatarak hem kendi çevredeki insanları bilgilendirsinler" şeklinde konuştu.

İllere özgü eserlerin maketlerin tanıtıldığı sergiye Kula Kaymakamı Osman Güven, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen, Kula MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, ilçe milli eğitim şube müdürleri ve öğrenci aileleri katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.