05 Nisan 2017 Çarşamba 14:03
Kula’da engellilerin engelleri kaldırılıyor

Manisa’nın Kula ilçesinde engelli vatandaşlara yönelik yapılan, içerisinde çok amaçlı atölye, kermes alanı ve ofislerin bulunduğu Cemal Ergün Engelsiz Yaşam Merkezi basına tanıtıldı.

Kula’da engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarını arttırmak amacıyla inşa edilen Cemal Ergün Engelsiz Yaşam Merkezi, misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Kula Belediyesi tarafından Zafer Kalkınma Ajansının hibe desteği, Kula Ortopedik Spastik Engelli Çocukları Koruma ve Yardım Derneğinin ortaklığı ve Kula Kaymakamlığı, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kula 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Kula 80. Yıl Spor Kulübü Derneği iştiraki ile yapımı tamamlanan Cemal Ergün Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, basın mensuplarına bilgi verdi. Bilgilendirme toplantısına, Kula Belediye Meclis Üyesi İlyas Macun da katıldı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, toplum bilinci ile proje ürettiklerini belirterek, “Kula’da engelli vatandaşların topluma adapte olabilmeleri için çalışmalarımız devam etmektedir. Şuan Cemal Ergün Engelsiz Yaşam Merkezimizin tamamlamış bulunmaktayız. Kısa sürede faaliyete geçireceğimiz merkezde, Kula’da faaliyet gösteren engelli dernekleri yerleşmeye başladı. Atölyelerinde faaliyete geçirmek için çalışmalarımız sürüyor. Kula’da engelli kardeşlerimiz için engelleri kaldırarak topluma karışmalarını sağlamak bizim için önemli. Bu merkezin, başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere, tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Tanıtım toplantısından ardından 804 metrekare kapalı, 535 metrekare engelsiz yaşam parkı ve spor alanı, 577 metrekare yeşil alan ve sergi alanı olmak üzere 300 metrekare de engelli vatandaşların ve refakatçilerinin kullanabileceği açık ve kapalı kafeterya alanları gezildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.