22 Temmuz 2017 Cumartesi 13:55
Kula’da binlerce dekar tarım arazisi suya kavuşacak

Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Gökçeören Mahallesinde Dutluca Deresi üzerinde inşa edilmeye başlanan ancak yüklenici firmadan kaynaklanan sorun nedeniyle yapım işi duran Dutluca Sulama Göleti Projesi, 24 Ağustos tarihinde yeniden ihaleye çıkacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü, Dutluca Göleti ve Sulaması Projesi’nin yapım işi için 24 Ağustos 2017 tarihinde ihaleye çıkıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, yüklenici firmadan kaynaklanan sorun nedeniyle yapımı aksayan göletin tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kendisinin de yakından takip ettiği gölet inşaatının DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 24 Ağustos 2017 tarihinde ihale edileceğini ve ihale şartnamesine göre işin 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasının öngörüldüğünü belirten Palabıyık, şöyle konuştu:"İnşallah Kulamız büyük bir yatırıma daha kavuşacak. Bizler de konuyu yakından takip ediyoruz. Dutluca sulama göleti önümüzdeki ay ihaleye çıkıyor. Göletin yapımı tamamlandığında Gökçeören mahallemizde binlerce dekar tarım arazisi suya kavuşacak. Yöremiz için şimdiden hayırlı olsun”

Dutluca sulama göletinin tarımsal sulama amaçlı kullanımının yanı sıra yöreye coğrafi açıdan farklı bir güzellik katacağını da sözlerine ekleyen Palabıyık, "700 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olan ve gölet inşaatı tamamlandığında 690 bin metreküp su depolanarak, brüt 1410 dekar tarım arazisi sulu tarıma kavuşacak" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.