06 Haziran 2017 Salı 12:19
Jandarma teşkilatının kuruluş yıldönümü kutlandı

Manisa’da Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Manisa’da Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Manisa Kültür Sitesi Lale Salonunda düzenlenen kutlamada konuşan Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, "Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olarak Türkiye Cumhuriyeti jandarması kurulduğu günden bugüne günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Jandarma teşkilatı halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla başta teröristle mücadele olmak üzere suç ve suçlulukla mücadelenin gerektirdiği personelin her koşulda görev yapabilecek şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi, ihtiyaca cevap verebilmesi ve kuvvet yapısının oluşturulması, modern silah araç ve gereçlerin temin edilmesi konusunda kendisini sürekli yenilemektedir. Jandarma Genel Komutanlığı tüm personeli görevlerini icra ederken, hizmetlerini yürütürken her zaman ve her yerde kanunları ve nizamları esas almakta" dedi.

Törene katılan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Jandarma te178 yıldır bizimle beraber. Sadece kutladığımız sadece jandarmanın 178. yılı değil. Sadece jandarma teşkilatımızı, mensuplarını kutlamıyoruz. Bugün kendimizi kutluyoruz. Bizim olan bir kurum ne güzel 178 yaşında.. Bu inşallah nice yıllar gidecek. Jandarma teşkilatı Türk milletiyle vatanın en ücra köşelerinde bile kaynaşmış olması hepimizin ortak mutluluk vesilesidir" diye konuştu.

Tören konuşmalarının ardından Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü dolayısıyla öğrenciler tarafından yazılan şiirler okundu. Sonrasında ise jandarma teşkilatının önemini anlatan şiir ve kompozisyonlarıyla yarışmada derece yapan öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Ödül töreni sonrası protokol üyeleri fotoğraf sergisi ve jandarmanın her türlü olay ve durumda kullandığı teçhizatından oluşan sergiyi gezdi. Öte yandan Jandarma Uzman Çavuş Fatih Aysaber eğitimindeki Havuç isimli iz köpeği ile Jandarma Uzman Çavuş Şuayip Topuz eğitimindeki uyuşturucu köpeği Volta da törene katılanlardan büyük ilgi gördü. Jandarma Uzman Çavuş Fatih Aysaber ve Uzman Çavuş Şuayip Topuz köpeklerinin yetenekleri hakkında Vali Güvençer’e bilgi verdi.

Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü etkinliklerine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, jandarma erler ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.