07 Kasım 2022 Pazartesi 14:53
İtfaiyecilik mesleğini ilk ağızdan öğrendiler

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, Ateşin Kahramanları Gençlerle Buluşuyor projesinde Şehzadeler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek, itfaiyecilik mesleği hakkında bilgiler verdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, Şehzadeler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Ateşin Kahramanları Gençlerle Buluşuyor projesinde öğrencilere, itfaiyecilik mesleği hakkında bilgiler veren Daire Başkanı İnal, mesleğin hem güzel hem de zorlu yanlarını öğrencilere aktardı. Öğrencilerin meslek tercihlerinde bilinçli olmaları amacıyla bu tanıtım günlerini gerçekleştirdiklerini belirten İnal, hayat kurtarmanın ve insanların hayatlarına dokunmanın verdiği duyguyu öğrencilere aktarmaya çalıştı. Afet durumları, yangın, trafik kazası gibi olaylara müdahale ettiklerini, aynı zamanda arama kurtarma çalışmalarına da katıldıklarını belirten İnal, insan eliyle yaşanan olumsuzlukların tedbirler ve dikkatle en aza indirgenebileceğini söyledi. İnal’ın verdiği mesleki bilgilerin ardından öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı, programın sonunda okul yönetimine, katkıları nedeniyle teşekkür belgesi sunuldu. Verilen bilgilerin ardından öğrencilere el feneri ve üzüm dağıtımı yapıldı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamları iletildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.