22 Mart 2017 Çarşamba 10:11
İki günde 130 ünite kan toplandı

Türk Kızılayı Manisa Kan Bağış Merkezi aracının, Kula Yunus Emre Kent Meydanı’nda düzenlediği ve iki gün süren kan bağışı kampanyasında 130 ünite kan topladığı açıklandı.

Kızılay Kan Bağış Merkezi aracında görevli Doktor Deniz Kaya, Kulalı vatandaşların kan bağışının önemini iyi bildiğini belirterek, 18 ile 65 yaş arasındaki kadınların 12 ay içinde 3, erkeklerin ise en fazla 4 defa kan bağışında bulunabileceğini ifade etti. Dr. Kaya, kan vermenin sağlık açısından son derece faydalı olduğunu, kan veren insanda fiziki iyileşme sağlandığını, taze kan hücrelerinde artış olduğunu ve insanı zindeleştiğini kaydederek, “Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Bu nedenle Kula’da yaklaşık 2 haftada bir aracımızda vatandaşlarımızdan kan topluyoruz. Kent Meydanında 2 gün içerisinde 130 ünite kan topladık. Her 2 haftada bir Kula ilçemizi ziyaret ederek kan bağış aracımızla kan toplamaya devam edeceğiz. Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.