13 Mayıs 2019 Pazartesi 12:32
Hükümlü gençler, ’Yüz akı 100 genç’ projesiyle meslek sahibi oldu

Manisa Bağımlılığı Önleme ve Sağlıklı Yaşam Derneği (MASDER)’nin ’Yüz akı 100 genç’ projesi kapsamında çeşitli kurumların destekleriyle Manisa Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlülere yönelik düzenlenen Gazaltı Kaynak Kursu’na katılan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

MASDER tarafından hazırlanan, ’Yüz akı 100 genç’ Projesi kapsamında Manisa Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlülere yönelik düzenlenen Gazaltı Kaynak Kursu’nu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Manisa Açık Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen törene; Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Manisa Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, MASDER Başkanı Şule Uygur, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanvekili Nihat Akyol, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Yunus Öztürk, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, İnfaz Hakimi Semiha Seda Karaaslan, Cumhuriyet Başsavcıvekili Abdullah Köşşekoğlu, Cumhuriyet Savcıları Kamil Yılmaz, Metin Toker, İl Müftüsü Sinan Cihan, Cezaevi Jandarma Tabur Komutanı Yarbay Tünay Elgin, İzleme Kurulu Başkanı Erhan Doğan, KOSGEB Manisa İl Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürvekili Alaaddin Yüksel, öğretmenleri Kevser Çıraklar, Erol Özçiftçi, kurum personeli ve kurumda bulunan tüm hükümlüler katıldı.

Programda projeye ilişkin bilgi veren Nihat Akyol, bu tür kurslarla hükümlülerin sosyalleşmesine imkan tanındığını söyledi.

49 hükümlü genç başarıyla sertifikalarını aldı

Programda konuşan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ise konuşmasında, “İnfaz sistemi ile ulaşılmak istenen temel amacın, hükümlünün sosyalleşmesi, gelişmesi ve toplumsal kurallarına uyumunu sağlamak ve tekrar suç işlemesinin önlemektir. Bu amaçla çeşitli alanlarda eğitimler düzenlenmektedir. ’Yüz akı 100 genç’ projesi eğitimleri için Manisa Açık Ceza İnfaz Kurumunun seçilmesinin isabetli olmuştur. Bu proje kapsamında eğitim alan 49 hükümlü başarılı olmuştur. Bu eğitimlere destek ve katkı veren tüm paydaş kamu kurumlarına, kişi ve sivil toplum kurumlarına, eğitimcilerimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür vekili Alaaddin Yüksel, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdür vekili Orhan Çelik de konuşma yaparak kurs ve eğitimler hakkında bilgi verdi.

Proje kapsamında destek veren kurum temsilcilerine Cumhuriyet Başsavcısı ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı tarafından teşekkür belgeleri verildi. Hükümlüler tarafından hazırlanan Türk Halk Müziği konserinden sonra Gazaltı Kaynak Kursu ile Bilgisayar Operatörlüğü Kursu ve Girişimcilik kursunu tamamlayan 49 hükümlüye Kurs Bitirme Belgeleri verildi.

Son Güncelleme: 13.05.2019 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.