04 Nisan 2018 Çarşamba 15:25
Güzelyurt Pazar Yerinde çalışmalar başladı

Yunusemre Belediyesi’nin örnek projelerinden Güzelyurt Pazar Yeri Projesi’nde çalışmalar başladı.

Türkiye’ye ve Manisa’ya yakışır projeleri hayata geçiren Yunusemre Belediyesi, Güzelyurt Pazar Yeri Projesi’nde çalışmalara başladı. Güzelyurt Mahallesi’nde Atatürk Olimpik Yüzme Havuzu arkasında yapımına başlanan projede yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Bu projenin Manisa’da 40 yıllık pazar yeri sorununu ortadan kaldıracağına dikkat çeken Belediye Başkanı Çerçi, projeyi 1 yıl içerisinde tamamlamayı öngördüklerini söyledi. Başkan Çerçi açıklamasında; “Geçtiğimiz haftalarda yüklenici firma ile sözleşme imzalamıştık. Şu anda bölgede hummalı bir çalışma yürütülüyor. 1 yıl içerisinde projemizi tamamlamayı planlıyoruz. Tamamlandığında Manisa’nın çok önemli bir sorununu çözecek, vatandaşımızın kapalı, modern bir pazar yerinde alışverişini yapmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

Güzelyurt Mahallesi’ne 8 bin metrekare taban oturma alanına sahip olan proje; toplamda 30 bin metre karelik kapalı alana sahip. Proje bodrum katıyla beraber 4 katlı ve betonarme prefabrik olarak yapılacak. Bodrum katında 145 binek ve 40 kamyonet olacak şekilde 164 araçlık otopark bulunacak. Zemin katında 4 bin 300 metrekare alana sahip pazar yeri ve 21 tane asma katlı dükkân yer alacak. 1. katında 6 bin 800 metrekare pazar yeri ve zemin katla bağlantıyı sağlayan yürüyen merdivenler, ikisi yük asansörü olmak üzere 6 asansör bulunuyor. 2. katta 650 kişilik konferans salonu, gençlik merkezi, kafeterya, 4 sınıf, 4 atölye, sergi salonu, fuaye, etkinlik salonu yer alıyor. Zemin kattan pazaryerine 4 ayrı noktadan giriş yapılabilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.