29 Mart 2018 Perşembe 13:12
Gürle eski güzelliğine Yunusemre ile kavuşuyor

Yunusemre Belediyesi, Manisa’nın en eski yerleşim yerlerinden Gürle’de doğal ve tarihi dokuyu yeniden ortaya çıkarmak için çalışmalarına başladı.

Yunusemre Belediyesi, doğal ve tarihi dokusu ile Manisa’nın en güzel yerlerinden birisi olan Gürle Mahallesi’ni yeniden canlandırmak için bölgede çalışmalarına başladı. Bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretlerde Başkan Çerçi’ye Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Hakan Yılmazbaş, Fen İşleri Müdürü Fuat Balcı, Park ve Bahçeler Müdürü Volkan Aydoğdu, Emlak ve İstimlak Müdürü Suat Yakupoğlu ve teknik personeller eşlik etti. Bölgede hummalı bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden Belediye Başkanı Çerçi, geçmişte değirmenleri ve tarihi dokusuyla ön planda olan mahalleyi cazibe merkezi haline getirmeyi planladıklarını aktardı.

Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Gürle, ilimizin en eski yerleşim yerlerinden. Osmanlı Devleti zamanında burası değirmenleriyle ünlüydü. Burada yaklaşık 17 tane değirmen bulunuyordu. Ama zamanla teknolojinin de gelişmesiyle değirmenler kapandı. Şu anda burası balık çiftlikleri, doğal güzellikleriyle rağbet görüyor. Daha önce muhtarlık ve köy halkıyla geniş katılımlı toplantı yapılmış, Başkan Yardımcımız, müdürümüz ve teknik ekibimizle bölgeye yapılması düşünülen projelerimizi anlatmıştık. Gürle Toplu Konut Alanı çalışmalarımızın getirmiş olduğu imkanla, ihmal edilmiş mahallemizi kalkındırmak için, tarım köy, müze köy, naturel park gibi turizm ve tarihi dokuyu ortaya çıkaracak çalışmalara imza atacak ve bin yıllık köye vefamızı ödeyeceğiz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Çerçi, bölgede yapılan çalışmaları şöyle sıraladı: “Yunusemre Belediyesi olarak Gürle Mahallemizde tarihi ve doğal güzellikleri ön plana çıkarmak için çalışmalarda bulunuyoruz. Çalışmalar kapsamında mahallemizde Emlakdere üzerinden gelen ve bozuk ve kamyon trafiğinin yoğun olduğu yola, alternatif OSB ve Laleli Meydanı’ndan gelen yola bağlantı yapıldı. 2 adet bayrak direği, 50 meyve fidanı vatandaşımıza dağıtıldı, 15 adet boylu fidan meydana dikildi, demir korkuluk ve tel çitle koruma altına alındı. Atatürk büstü ve mermerinin onarımı, mahalle meydanındaki çeşmenin yanından okula doğru köprü ve yaya yolu yapıldı. İzcilik kampı, ilkokul ve lojmanın uçan çatısı onarıldı. Muhtarlık ve köy kahvesinde tadilat işleri devam ediyor. Meydandaki oturma bankları yenilendi. Gürle Mahallemizde yaptığımız bu güzel çalışmaların yanı sıra ayrıca meydan düzenlemesi yapacağız. Bölge halkının ve mahalleye gelen ziyaretçilerin daha rahat etmesi amacıyla çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız” dedi.

Gürle mahalle sakinleri de yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Çerçi’ye teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.