22 Şubat 2018 Perşembe 10:05
Geriter yeniden aday

Manisa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa’da devam eden oda seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Geriter açıklamasında, Manisa’da 93 tane odadan 75 tanesinin genel kurulunu tamamladığını belirterek, kendisinin de yapılacak olan il birlik seçimlerinde yeniden başkanlığa aday olacağını duyurdu.

Manisa’da yapılacak olan 18 odanın genel kurulunun mart ayı sonunda tamamlanacağını belirten Başkan Geriter, yapılan 75 oda seçiminde 3 oda başkanının kendiliğinden görevi bıraktığını söyledi. Geriter, “6 tane odamızda görev değişikliği oldu. 66 tanesinde ise bir değişiklik olmadı. Manisa genelinde aktif 50 bin esnaf ve 172 bin sicilli üyemiz var. Türkiye’de üye sayısı olarak ilk 10 il içerisindeyiz. Oda sayısı olarak da ilk 5 il arasındayız” dedi.

Ülke genelinde 3 bin 140 tane odanın olduğunu ve mart ayı sonunda bu oda seçimlerinin sona ereceğini ifade eden Geriter, “Yasa gereği 3 bin 140 oda genel kurullarını bitirmiş olacak. Mart ayından sonra ara veriliyor. Nisan ayı içerisinde herhangi bir seçimimiz yok. Bir Mayıs ile 31 Mayıs tarihleri arasında 81 tane ilde il birlik seçimleri yapılacak. Ramazandan önce Manisa olarak birlik seçimlerini yapmayı düşünüyoruz. Türkiye’de 81 tane il birliğimiz var. Onlarda ramazandan önce yapmak isteyebilirler. 31 Mayıs itibariyle il birlik seçimlerini bitiriyoruz. 1 Haziran ile 30 Haziran arasında da o bir aylık süreçte 13 tane mesleki federasyonumuz var. 13 tane mesleki federasyonlarımız da genel kurullarını tamamlayacaklar. Bu suretle oda birlik ve federasyon seçimleri 93 tane il birlik ve federasyonumuzun toplamı eylül ayının ilk haftası veya ikinci haftası tepe kuruluşumuz yani çatımız olan Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyon seçimi de eylül ayı içerisinde olacak. Buda şu demektir 1 Ocak 30 Eylül tarihini aldığımız zaman tam 9 ay boyunca esnaf sanatkarlar sandığa giderek kendi liderlerini seçme gayreti içerisinde olacak” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.