05 Mayıs 2017 Cuma 17:02
Genel Müdür Coşkun’dan çevreci yatırıma inceleme

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Akhisar Atıksu Arıtma Tesisi’ni ziyaret ederek tesisin işleyişi hakkında bilgi aldı. Tesisin içerisinde tamamen yenilenerek çalışır hale getirilen Solar Çamur Kurutma Ünitesi’ni de gezen Genel Müdür Coşkun, çevreci yatırımı yerinde inceledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Akhisar’da ilçe belediyesinden devralınan atıksu arıtma tesisini başarılı bir şekilde işletiyor. Bu kapsamda, Gediz Havzası’nı atıksu kaynaklı çevre kirliliğinden kurtaracak tesisi MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun; Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran ve Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik ile birlikte ziyaret etti. Tesisin işleyiş süreci hakkında bilgi alan Genel Müdür Coşkun, gerekli görülen düzenlemelerin yapılması için talimat verdi. Günde ortalama 16 bin metreküp atıksuyun arıtıldığı tesisin Gediz için öneminden bahseden Genel Müdür Coşkun, “İdaremiz kurulunca ilçe belediyelerinden devraldığımız tesislerin bakım-onarımlarını gerçekleştirerek işletmeye aldık. Bu tesislerden biri de Akhisar ilçemizde bulunan tesis. İl genelinde çalışır durumda bulunan 13 tesisimize ek olarak inşa ettiğimiz 4 tesisimizle Gediz ve Bakırçay (Kuzey Ege) Havzası’nı korumak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz” dedi.

Çevreci yatırım hazır hale geldi

MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar Atıksu Arıtma Tesisi’ni faaliyete aldıktan sonra bakım-onarım ve revizyon çalışmalarını gerçekleştirdiği arıtma tesisindeki Solar Çamur Kurutma Ünitesi’ni de hazır hale getirdi.

Dünya genelinde sayılı tesislerde bulunan üniteyi MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun da ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Genel Müdür Coşkun, “Temiz ve sürdürülebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisini tesislerimizde değerlendiriyoruz. Bu sayede enerji tüketimi de olmadan tesislerimizdeki yaş çamuru kurutarak çevreye vereceği zararın önüne geçiyoruz. Bu çevreci yatırım Manisa Merkez ve Turgutlu’da inşa ettiğimiz tesislerimizde de olacak. Çağın gerektirdiği yeni nesil sistemleri tesislerimizde doğru bir şekilde kullanıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.