06 Nisan 2017 Perşembe 16:35
Ensivri Manisa’yı Avrupa’da temsil etti

Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, AB Yerel ve Bölgesel Konseyi Daimi Meclis Üyesi sıfatıyla katıldığı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde konuştu.

AB Yerel ve Bölgesel Konseyi Daimi Meclis Üyesi ve Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Doğan Ensivri, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle görevden alınan bazı belediye başkanlarının belediye kaynaklarını suistimal ederek kötüye kullandığını söyledi. Ensivri, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesiyim. Meclis Üyesi olduğum Belediyede bu konuyla ilgili çok dikkat ediyoruz. Seçim sürecinde belediyenin idari kaynaklarını hiçbir şekilde suistimal ettirmiyoruz. Bunu yapan belediyeler yok mudur, vardır. Konseyin bu konuyla ilgili bir deklarasyon yayınlaması konusunda bir çalışma yapması gerekmektedir. Türkiye’de bununla ilgili suistimalleri önlemek için anayasal ve hukuki düzenlemeler yapılmıştır ama delegasyonun yaptığı çalışmada özel suistimal durumların tespiti ve nitelendirilmesine yönelik kılavuz ilkeler sağlanmalıdır çünkü şuan Türkiye de görevden alınan belediye başkanlarının bir kısmı seçim süreçlerinde belediyenin idari kaynaklarını suistimal ederek kötüye kullanmışlardır. Seçim sırasında belediyenin her türlü araç ve ekipmanı araç ve kaynaklar terör örgütü yararına kullanılmıştır. Seçim sürecinde 2014 yerel seçimleri Manisa ve ilçelerinde bu hassasiyet önem verilerek gösterilmiştir” dedi.

“Siyasi partiler arasında anlaşma sağlandı”

AB Yerel ve Bölgesel Konseyi Daimi Meclis Üyesi Doğan Ensivri, belediye bütçelerinin kontrollü ve ihtiyaç doğrultusunda toplum yararına, en önemlisi yasalara uygun kullanılması gerektiğini belirterek, “Türkiye’de bu suistimali önlemek için Anayasal düzenlemeler yapılmıştır. 2014 Yerel seçimlerinde siyasi partiler arasında anlaşma sağlanarak seçim kaynaklarının seçim propagandalarında kullanılmasının önüne geçilmiştir. Bayrak flama broşür afiş gibi tanıtıcı materyallerin doğru ve düzenli kullanılması belirlenmiş çevre kirliliğinin önüne geçilmiştir. Yapılan uygulamayla belediye kaynakları yerel ve bölgesel olarak idari kaynakların suistimal edilmesinin kısmen önüne geçilmiştir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.