10 Nisan 2018 Salı 14:25
Emniyet müdüründen kanun, eşitlik, adalet ve tarafsızlık vurgusu

Türk Polis Teşkilatı’nın 173’üncü kuruluş yılı ve 10 Nisan Polis Haftası Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı. İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, meslektaşlarının kanun, adalet, eşitlik ve tarafsızlık ilkelerinden asla ayrılmamaları gerektiğine dikkat çekti.

Saruhanlı 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanında yapılan törene Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Zeki Bilgin, AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Ekrem Koçer, Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Koordinatörü Aybars Özbilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek, İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri ve vatandaşlar katıldı.

“173 yıldır polis teşkilatı büyük başarılara imza atmıştır”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören İlçe Emniyet Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına sunulması ile devam etti. Daha sonra konuşma yapan Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, “Emniyet teşkilatımız ülkemizin gelişmesiyle birlikte sürekli kendisini yenileyerek eğitim, donanım araç ve gereciyle modern bir yapıya kavuşmaktadır. Devletimizin bütünlüğü, milletimizin beraberliği ve ülkemizin huzuru için 173 yıldır polis teşkilatı büyük başarılara imza atmıştır. Teşkilatımızın bu başarılara ulaşmasında halkımızın verdiği desteğin önemi çok büyüktür. Vatandaşlarımız görevi kendisinin canını ve malını korumak olan polise sevgisini ve desteğini her alanda göstermektedir. Biz de vatandaşlarımızın vermekte olduğu desteğin devam edeceğine inanıyor ve güveniyoruz. Bize olan güven arttıkça bizim de başarılarımız artacaktır" dedi.

“Rehberimiz demokratik hukuk kurallarıdır”

Görevlerini yürütürken rehberlerinin demokratik hukuk kuralları olduğunu ifade eden Balaban, meslektaşlarına şu önerilerde bulundu: “Değerli meslektaşlarım çok kutsal ve şerefli aynı zamanda da meşakkatli bir görevi üstlenmiş bulunuyorsunuz. Bu görevi başarmamız için devletimiz ve milletimiz elindeki imkanları sunmaktadır. Rehberimiz demokratik hukuk kurallarıdır. Hizmetin gerektirdiği emir, disiplin ve fazilet içinde görevi yürütürken kanun, adalet, eşitlik ve tarafsızlık ilkelerinden asla ayrılmayınız. Bu vesile ile hatıralarını her zaman kalbimizde taşıdığımız şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, emeklilerimize ve halen görev başında bulunan tüm meslektaşlarımıza ve ailelerine sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

Türk Polis Teşkilatı’nın 173’üncü kuruluş yılı ve 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler hediyelerini Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Ekrem Koçer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık’ın elinden aldı. Saruhanlı 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanında yapılan törenin ardından şehit mezarları ziyaret edilerek, tüm şehitler mezarı başında anıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.