27 Mart 2018 Salı 14:22
’Dünden Bugüne Manisa’ sergisine yoğun ilgi

MASKİ Genel Müdürlüğünün, Fatih Sergi Salonu’nda açtığı "Dünden Bugüne Manisa” isimli sergisindeki içme suyu depolarının yenilenen elektrik ve motor aksamları vatandaşlar tarafından takdir edildi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde vatandaşlara sağlıklı içme suyu temin etmek için çalışmalarını sürdürüyor. İçme suyu tesislerinde yapılan bakım onarım çalışmaları, Manisalıların da yüzünü güldürüyor. Fatih Sergi Salonu’nda düzenlenen "Dünden Bugüne Manisa” isimli sergi, vatandaşlardan tarafından gezilmeye devam ediyor. İçme suyu depolarının tadilatı esnasında çıkan eskiyen ve kullanım ömrünü tamamlayan malzemelerin sergilenmesi vatandaşların ilgisini çekiyor. Tesisler, bakım onarım sayesinde baştan aşağıya yenileniyor. Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı tarafından 175 mahalledeki tesislerde bulunan elektrik aksamlar da yenilendi. Sık sık arızalara ve arızalardan kaynaklı su kesintileri, yenileme çalışmaları sayesinde en aza indiriliyor. Sergide ayrıca yeni nesil mesafe ve arıza tespit cihazları ile termal kamera vatandaşların ilgisini çekti.

"Dünden Bugüne Manisa” isimli sergiyi gezen ve oto elektrikçisi olan Hamza Martı, “İçme suyu tesislerindeki elektrik panoları çok kötü durumdaymış. Bu vaziyette nasıl çalışıyormuş ona bile şaşırdım. Değişmesi gerekenler varmış. Borular bile çürümüş çok kötü durumdaymış. Vanalar ona keza dalgıç motorları aynı durumdaymış. Yenilenmesi çok güzel olmuş. Emeği geçenlerin eline sağlık” dedi.

Yeni ve eski elektrik panoları arasında çok fark olduğunu belirten İsmail Yüküm, “Yeni panolar sayesinde su kesintisi olmaz, sürekli arıza meydana gelmez. Ama eskilerde kablo yanması gibi arızalar çok olur. Öyle olunca da sık sık su kesilir tabi. Aynı zamanda yeni panoların bakımı ve kontrolü de daha modern ve düzenli olduğu için daha kolay olur. Çok güzel bir sistem olmuş. Yeni teknoloji, her zaman daha iyidir. Bu hizmetlerden dolayı Cengiz Başkanımıza ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a çok teşekkür ederiz. Başarılarının devamını dileriz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.