07 Mart 2017 Salı 14:16
Dereler ıslah edilip korkulukla güvenlikleri sağlanıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Ahmetli’nin Kargın Mahallesinde sürdürdüğü dere temizlik çalışmasında sona yaklaştı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa genelinde bulunan derelerde ıslah, temizlik ve korkuluk çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Ahmetli ilçesine bağlı Kargın Mahallesinde bulunan derede 2 bin 500 metrelik dere temizlik çalışmasında sona yaklaştı. MASKİ ekiplerince devam eden çalışmalar tamamlandığında, yağışlı havalarda olası su taşkınları engellenerek dere çevresinde tarım arazisi olan mahalle sakinlerinin zarar görmesi engellenecek. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak, temizlik çalışmalarının devam ettiği derede incelemelerde bulunarak Kargın Mahalle Muhtarı Fadıl Aygın’a çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daire Başkanı Kaynak’a, Ahmetli MASKİ İlçe Şefi Bülent Ordu ve MASKİ teknik personelleri eşlik etti.

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, Ahmetli’nin Kargın Mahallesindeki çalışmalarından dolayı memnun olduğunu belirten Kargın Mahalle Muhtarı Fadıl Aydın, “Manisa Büyükşehir Belediyemizin mahallemize çok büyük hizmetleri ve katkıları var. Özellikle deremizde yağışlı havalarda su taşkınları oluyordu. Bu taşkınlardan arazilerimiz ve çiftliklerimiz zarar görüyordu. Bizde bu durumdan dolayı başvurumuzu yaptık. Sağ olsunlar, MASKİ Genel Müdürlüğü iş makinelerini hemen gönderdi. Şu an deremizin temizlik çalışması büyük oranda tamamlandı. Küçük bir kısım kaldı. Orası da tamamlanmak üzere. Deremizin birkaç kısmında da menfez çalışması yapılacak. Deremiz, artık tehlike olmaktan çıkıyor. Mahallemizde DSİ’ye ait bir deremiz daha var. Tüm köyün yüzeysel ve arıtma sularının aktığı bir dere. Şu an tıkalı durumda. Görevli arkadaşlarımız oranında kısa zamanda temizleneceği bilgisini verdiler. Bu hizmetlerden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanımız Ulvi Kaynak’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.