19 Mart 2017 Pazar 15:37
Dere taşkınları son bulacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından ilçelerde yürütülen dere ıslah çalışmaları aralıksız sürüyor.

MASKİ tarafından Manisa genelinde dere ıslah çalışmaları devam ediyor.

Kavacık Mahallesinin su taşkınlarına son

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ilçelerde yürütülen çalışmalarla ilgili tüm detayları yakından takip ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak, Kula’daki çalışmaları incelemek amacıyla ilçeyi ziyaret etti.

Başkan Tosun ile birlikte, çalışmalarla ilgili kontrol teşkilatı ile şantiye yetkililerinden bilgi alan Kaynak, mahalledeki taşkın sorunlarına son verecek olan ıslah çalışmasının yüzde 60 seviyesinde tamamlandığını ifade etti. Yapılan işin teknik detaylarıyla ilgili de bilgiler paylaşan Kaynak, “Mahallemizde, yağışlı havalarda yaşanan taşkınları engellemek için deremizi ıslah ediyoruz. Toplamda 40 metrelik bir menfez çalışmamızın yanında, 150 metre kadar da betonarme u kesit işlemi yapıyoruz. Ardından ise vatandaşlarımızın can güvenliğini de sağlamak adına panel çit uygulamasına geçeceğiz” dedi.

“İş birliği ve çözüm odaklı anlayış her zaman kazanım sağlar”

MASKİ Genel Müdürlüğü ile sürdürdükleri iş birliği ve uyum sayesinde, Kula’nın tamamında önemli bir dönüşüme imza attıklarını ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “İlçemizi her anlamda güzelleştirmek ve geliştirmek için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Bu anlamda, gerek Büyükşehir Belediyemizle gerekse MASKİ Genel Müdürlüğümüzle güzel bir uyum içerisinde mahallelerimizi adeta baştan yaratıyoruz. İş birliği ve çözüm odaklı anlayış, hem kurumlara hem de halka her zaman kazanım sağlar. Bizler de bu bilinçle yürüttüğümüz çalışmalarımıza hız kazandırarak Kulamız için sahada yer almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ergenekon Mahallesine hizmetleri sürüyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ilçelere kazandıracağı prestij caddeleri projesi kapsamında MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Turgutlu’nun Ergenekon Mahallesinde çalışmaları dört bir koldan sürerken, mahalleden geçen dereye MASKİ tipi korkuluk imalatı da başladı.

Turgutlu’nun Ergenekon Mahallesinden geçen Alaşehir Deresi’ne MASKİ tipi korkuluk montajı gerçekleştirmek için çalışmalar başladı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak ve İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Hayri Okkalı da yapılan çalışmaları sahaya inerek yerinde inceledi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalarda ekipler ilk olarak hatıl adı verilen korkuluğun üzerine konulacağı kaidenin betonunu atıyor. Çalışma kapsamında Alaşehir Deresi’ne 800 metre MASKİ tipi korkuluk montajı yapılacak. Çalışma sayesinde dere yatağının çevresi vatandaşlar için güvenli hale getirilecek.

Vatandaşların güvenliği için önemli adımlar atılıyor

MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak, derelere korkuluk montajı işi gerçekleştirerek vatandaşların güvenliği için önemli adımlar attıklarını ifade etti. Daire Başkanı Kaynak, “Turgutlu’nun Ergenekon Mahallesinden geçen Alaşehir Deresi’ne MASKİ tipi korkuluk montajı gerçekleştirmek için çalışmalarımız başladı. Dere civarında ikamet eden vatandaşlarımız artık gönül rahatlığıyla hareket edebilecek. 800 metre uzunluğunda yapacağımız korkuluk Turgutlu ilçesinde prestij caddesi olarak planlanan Ergenekon Mahallesine yeni bir hava katacak” dedi.

Turgutalp Mahallesi artık daha güvenli

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın çalışmaları kapsamında Soma’nın Turgutalp Mahallesinden geçen derede temizlik çalışması gerçekleştirildi. MASKİ ekipleri, yaptığı çalışmayla yağışlı havalarda derenin mahalle sakinleri için tehlike oluşturmasının önüne geçti. Mahalle sakinlerini rahatlatan çalışmayı hayata geçiren MASKİ, temizlik çalışmasının noktalanmasıyla birlikte derede ilaçlama yapmak için hazırlıklarına da başladı. Mahallelilerden gelen talep sonrasında hızlı bir şekilde tamamlanan çalışma sonrasında vatandaşlar, büyük bir dertten kurtulduklarını ifade ederek Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.