05 Mart 2018 Pazartesi 10:32
Derbent’e 60 kilometrelik altyapı müjdesi

MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu’nun Derbent Mahallesi’nde inşa edeceği 30 kilometrelik kanalizasyon hattının proje çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca mahallenin eski içme suyu şebekesinin yerine 30 kilometrelik yeni hat döşenmesi için de proje ihale aşamasına gelindi. Toplamda 60 kilometrelik altyapı çalışmasının yapılacağı mahalle sakinleri ise yaşadıkları sorunların çözüme kavuşacak olmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yıllar boyunca altyapı hizmetlerinden mahrum kalan yerleşim yerlerinin dertlerine derman olmaya devam ediyor. MASKİ, Turgutlu ilçesine bağlı Derbent Mahallesi’nin altyapı ihtiyacına yönelik olarak geliştirdiği proje çalışmalarını sürdürüyor. Hayata geçirilecek olan proje kapsamında, 30 kilometrelik kanalizasyon hattı ile 30 kilometrelik içme suyu hattı döşenecek. Kanalizasyon işine ait proje çalışmalarına başlanırken, su şebekesinde ise proje ihale aşamasına gelindi. Ayrıca mahalleye bir de yeni içme suyu deposu inşa edilecek.

Uzun yıllardan beri mahallede altyapı sıkıntısının mevcut olduğunu ifade eden Derbent Mahalle Muhtarı Ruhi Başkurt, “Mahallemizin şebeke boruları çok kötü bir halde. Sık sık patlaklar meydana geliyor. İçme suyu depomuz 1974 yılında yapılmış. MASKİ tarafından tadilatı yapıldı, güzelce temizlendi. Ancak zamanla o da yetersiz gelmeye başladı. Yerine yenisi yapıldığında çok daha iyi olacak bizler için. Aynı şekilde sağlıklı bir kanalizasyon hattına da ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçlarımız karşılandığında hiçbir altyapı sorunumuz kalmayacak inşallah. MASKİ şuan hepsini plana projeye almış durumda. Çalışmaların başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Sorunlarımızı çözmek adına sarf ettikleri yoğun çaba için Cengiz Başkanımıza ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.