15 Şubat 2018 Perşembe 15:36
Çevreci elektrikli otobüsler Manisa için hazırlanıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesinin kent içi trafiği rahatlatmak ve çevreye katkı sağlamak amacıyla hayata geçirmeyi planladığı çevre dostu elektrikli otobüslerin imalatlarına başlandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, üretimin yapıldığı fabrikayı ziyaret ederek, çalışmaları yerinde gördü. Başkan Ergün, 2018 yılı içinde elektrikli otobüslerin hizmete girmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

İl genelinde ulaşım noktasında yaptığı devrimlerle örnek teşkil eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu elektrikli otobüsler için geri sayıma başladı. Özellikle servis saatlerinde şehir merkezinde yaşanan trafik sıkışıklığının çözümü noktasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından 2018 yılı içinde hayata geçirileceği sözü verilen elektrikli otobüslerin imalatına başlandı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi ve Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde şarj istasyonlarının yapımının da devam ettiği elektrikli otobüslerin üretildiği fabrika, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından ziyaret edildi. Başkan Ergün’e Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu ve Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz de eşlik etti.

Fabrika yetkililerinden Manisa için üretilen elektrikli otobüslerin ne aşamada olduğu noktasında bilgiler alan Başkan Ergün, aynı zamanda fabrikanın çalışmalarını da inceledi. Manisa’nın trafik ve hava kirliliği konularında bir takım sorunlarının olduğunu, bunların çözümü için üzerlerine düşeni yapmanın çabasını gösterdiklerini belirten Başkan Ergün, “40 yıllık çöp sorunun çözümü, arıtma tesisleri, yeşillendirme çalışmalarıyla şehrimizde önemli çevreci yatırımlarımız var. Bunların yanında ilimiz merkezinde özellikle servis saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçmek ve çevre kirliliği oluşturmayacak araçlarla işçilerin taşınması düşüncesiyle elektrikli otobüs projemizi hayata geçirmiştik. Bugün de üretimine başlanan otobüsleri bizzat yerinde inceliyoruz. Bu yıl içerisinde otobüslerimizi Manisa trafiğine dahil edip, trafik sorununa önemli ölçüde çözüm getirecek çevreci araçları hizmete sokmanın çabasındayız. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.