09 Mart 2017 Perşembe 16:28
Çatalköprü’de dur-geç devri sona erdi

Turgutlu Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesinin çalışmasıyla Çatalköprü Mahallesinde yılların sorunu olan dur-geç köprüsüne veda etti.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar, Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Lenger, Çatalköprü Mahalle Muhtarı Ramazan Yalçıntürk ile yenilenen köprüde incelemede bulundu. Yılların sonuna neşter vuran ve yaklaşık 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan köprünün bölge halkına hayırlı olmasını dileyen Başkan Şirin, “Bilindiği üzere buradaki mevcut köprü artık kullanılmaz haldeydi. Oysa bu zamana kadar önemi fark edilmemiş, Çatalköprü, Kuruçay, Kayrak, Gökgedik, Çepnibektaş, Bozkır Mahallerimizin geçişini sağlayan köprünün yenilenmesi elzemdi. Bizler de konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e aktararak kendilerinden destek istedik. 2017 yılının ilk yatırım programına aldıkları bölgemiz 2 ay gibi kısa sürede yeni köprüsüne kavuştu. Yaklaşık 4 metre genişliğinde ve yan yana 2 aracın geçmesinin imkansız olduğu, temellerine baktığımızda güvenlik zaafiyet oluşturan mevcut köprünün yerine şuanda 46 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde ayrıca yaya geçidinin de olduğu bir köprü yapıldı. Artık bu güzergahtaki mahalle sakinlerimiz bu köprüyü artık rahatlıkla kullanabilecekler. Çok kısa bir zaman sonra köprüyü kullanıma açacağız” dedi.

Turgutlu’nun acil sorunlarına kalıcı hizmetler yaptıklarını vurgulayan Başkan Şirin, “Her zaman diyoruz; bizler kalıcı hizmetlerin amacındayız. Bu doğrultuda da önce halkımızın can ve mal güvenliğini önceliğimize alıyoruz. Burada Manisa Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonunda gerçekten önemli bir hizmete imza atıldı. Bölgeye de çok yakıştığı kanaatindeyim. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e, Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Kısa sürede sil baştan yapılan köprüden duydukları memnuniyeti ifade eden Çatalköprü Mahalle Muhtarı Ramazan Yalçıntürk de şunları söyledi:

“Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisinin de dediği gibi bu köprü yılların sorunuydu. İki araç yan yana geçemiyordu. Köprüye girişte sorun yaşıyorduk. Ama artık bu sorunlar olmayacak ve vatandaşlarımız köprüden rahatlıkla araçlarıyla geçebilecek. Gerçekten buraya çok yakışan kaliteli bir çalışma yapıldı. Emeği geçen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay Şirin’e ve teşekkür ediyoruz”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.