18 Mart 2018 Pazar 16:11
Çapaçarık Camii ve çevre düzenleme projesi başladı

Yunusemre Belediyesi, Çapaçarık Camii ve Çevre Düzenlemesi Projesi’nde çalışmalara başladı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kafeteryası, sosyal ve alanlarıyla bölgeyi güzel bir görünüme kavuşturacaklarını dile getirdi.

Söz verdiği projeleri bir bir hayata geçiren Yunusemre Belediyesi, Emlakdere Mahallesi Çapaçarık mevkisinde Çapaçarık Camii ve Çevre Düzenlemesi Projesi’ni hayata geçiriyor. Bölgeye prestij kazanacak projede çalışmalara başlanırken; Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Çerçi, yaz aylarında projeyi tamamlamayı öngördüklerini söyledi.

Çalışmalar yaz aylarında tamamlanacak

Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Çerçi burada yaptığı açıklamada, “Yunusemre Belediyesi olarak bu alanın çalışmalarına başladık. Mevcut mescidi de içerisine alacak şekilde yeniden bir çevre düzenlemesi yapacağız. Eski yapıları ortadan kaldıracağız. Yeni mescit, kafeteryası, diğer sosyal tesisleri, spor alanları, oturma alanları, rekreasyon alanları ile beraber yepyeni bir alan ortaya çıkacak. En sonunda anıtlar kurulundan tescili olan türbenin de onarımını gerçekleştireceğiz. Burası özellikle bahar aylarında halkımızın yoğun rağbet ettiği bir mekan. Bu alanı belediyemizin imkanları dahilinde güzel bir rekreasyon alanı haline getireceğiz. İçerisinde ahşaptan bir cami yapacağız. Modern çağdaş bir yaşam alanı yapacağız. İnsanlarımızın rahat etmesi, çocuklarımızın oyun oynaması için çok güzel bir alan yapacağız. Bu alan 3 - 4 ay içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine kazandıracağız” dedi.

Emlakdere Mahallesi Çapaçarık mevkiinde bulunan türbe ve çevresinin düzenlenmesi için belediye tarafından yapılan projeye göre alanın içerisinde 150 metrekare mescid, giyinme ve soyunma odaları bulunan 800 metrekare futbol sahası, 200 metrekare kafeterya ve çocuk oyun alanı yapılacak. Ayrıca vatandaşların güzel zaman geçirebilmeleri için 5 bin 300 metrekare mesire alanının da projede yer aldığı bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
farketmez 2018-03-19 20:02:08

Cok guzel seyler bunlar