07 Haziran 2017 Çarşamba 16:53
Büyükşehir’de yapılandırma başvurusu 30 Haziran’da sona eriyor

Manisa Büyükşehir Belediyesine borcu olan vatandaşların, "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" kapsamında, borçlarını yeniden yapılandırılması için 30 Haziran 2017 mesai bitimine kadar başvuru yapabilecekleri duyuruldu.

27 Mayıs 2017 tarihli 30078 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7020 Sayılı Kanun" kapsamında, Manisalı vatandaşların, Manisa Büyükşehir Belediyesine olan borçların yapılandırılmasına yönelik uygulama rehberi www.manisa.bel.tr adresinden yayımlandı. Mükelleflerin, yapılandırma ile ilgili öğrenmek istedikleri, hangi borç türlerinin yapılandırma kapsamında olduğu, yapılandırma için başvuru merkezleri, başvuru şekli, süreleri ve dilekçe örneği, ödeme imkanları ile dikkat edilmesi gereken tüm hususlara uygulama rehberinden ulaşabilecekleri duyuruldu. Söz konusu kanun ile Büyükşehir Belediye Başkanlığına ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların (idari para cezaları ve gayrimenkul kira borçları hariç) gecikme zamları ve faizlerinde Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılması, vergi aslına bağlı cezaların (vergi ziyaı) tamamen silinmesi, vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50’sinin silinmesi, yapılandırılan tutarların ikişer aylık dönemler halinde 36 aya varan sürelerde taksitle ödenmesi, peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 indirim uygulaması, yapılandırılan borçların peşin ve taksit ödemelerinde, Manisa Büyükşehir Belediyesinin anlaşmalı olduğu banka kredi kartları ile peşin veya taksitli olarak ödenmesi gibi imkanlar da mükelleflere sağlandı.

Son başvuru tarihi 30 Haziran 2017

Açıklamada, yapılandırma kapsamında daha önce yapılandırma fırsatını kaçıran vatandaşların, 30 Mart 2017 tarihinden önceki dönemlere ait borçlarını, başvuru merkezlerine 30 Haziran 2017 mesai bitimine kadar yapmaları gerektiği vurgulandı. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası zemin katında bulunan Gelir Şube Müdürlüğüne, tüm ilçelerdeki koordinasyon işleri şube müdürlüklerindeki veznelere ve Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binası giriş katındaki başvuru noktasına bizzat başvuru yapabilirler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.