07 Haziran 2017 Çarşamba 13:19
Bütün yılın yorgunluğunu festivalle attılar

Halil Yurtseven İlkokulu tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılı boyunca hazırlanan projelerden oluşan yaklaşık bin eseri düzenlediği karnaval tadında bir festivalle tanıttı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte veliler de çocuklarıyla birlikte yarışmanın tadını çıkardı.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde hazırladığı projelerde dikkat çeken ve 830 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Halil Yurtseven İlkokulunda Sokak Sergisi ve Proje Festivali gerçekleştirildi. Eğitim öğretimin bitmesine sayılı günler kalan yapılan etkinlik adeta karnaval havasında gerçekleşirken birbirinden ilginç yarışlara veliler de eşlik etti.

Sokak Sergisi ve Proje festivali adıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilerin yaptığı yaklaşık bin eser sergilendi. Öğrenciler giydikleri rengarenk kıyafetlerle okula çiçek bahçesine çevirirken öğrencilerin coşkusuna velileri de eşlik etti. Yumurta yarışı, sandalye yarışı, çuval yarışı renkli görüntülere sahne oldu. Kıyasıya geçen yarışmalarda veliler de yarışma heyecanına kaşıkla yumurta taşıyarak katıldı. Festivalin son bölümünde ise öğrenciler tarafından sunulan defile büyük alkış aldı.

Sokak Sergisi ve Proje festivalinde öğrencilerin bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergilediklerini anlatan Halil Yurtseven İlkokulu Müdürü Ayşen Oğuz, “Okulumuzda 18 tane uyguladığımız projemiz var. Bu projeleri sergilemek, bu projelerde neler yaptığımızı herkese göstermek için bu sergiyi ve festivali yaptık. Bu yıl ikincisini düzenledik. Bundan sonraki yıllarda da devam ettirmeyi planlıyoruz. Sergimizde yaklaşık bin eser bulunuyor” dedi.

Okulda hayata geçirilen projelerin öğrencilere kazandırdıklarından da bahseden Ayşen Oğuz şunları söyledi: “Yardımlaşma duygusu kazandırıyor, zekalarını geliştiriyor. Derslerine olan ilgilerini artırıyor. Okula, derslere severek geliyorlar. Ödevlerini isteyerek yapıyorlar, akademik başarılarını da geliştiriyorlar. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize güzel bir tatil diliyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.