14 Mart 2017 Salı 12:17
Bosna Hersekli bayanlar hanımlar lokallerine hayran kaldı

‘Kadın ile Barış Projesi’ kapsamında Yunusemre Belediyesinin misafiri olarak Manisa’ya gelen Bosna Hersekli heyet, Ayn-ı Ali Mahallesi Meslek Edindirme Kursları ve Hanımlar Lokali’ni gezdi. Hizmetlere hayran kalan Bosna Hersekli bayanlar, “Yapılanlar, kadınlara verilen önemin bir göstergesidir” diye konuştu.

’Kadın ile Barış Projesi’ kapsamında Türkiye’ye gelen ve Manisa’da Yunusemre Belediyesinin misafiri olan Bosna Hersek Zavidovici ve Kalesija Belediyeleri ile Bosna Hersek sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan 50 kişilik heyet, Yunusemre Belediyesi bünyesinde hizmet veren Ayn-i Ali Mahallesi Meslek Edindirme Kursları ve Hanımlar Lokalini de ziyaret ederek, kurslar hakkında bilgi aldı.

Lokaller hakkında bilgi edindiler

Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel Bosna Hersekli bayanlara hanım lokalleri hakkında bilgi verirken ilçede 8 adet hanımlar lokali ve kültür merkezinin bulunduğunu söyledi. Yüksel, “Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’nin talimatları doğrultusunda, bayanlarımıza yönelik hizmet merkezlerimizi faaliyete geçirdik. Belediye başkanımız çocuklarımıza ve bayanlarımıza ayrı bir önem veriyor. Bu merkezlerimizde ahşap boyamadan, iğne oyasına, Kur’an Kursundan dikiş nakışa, tıbbi sekreterlikten kuaförlük kursumuza kadar 15 ayrı dalda kurs veriyoruz. Bunların yanı sıra buraya kursa gelen bayanlarımızın 3-6 yaş arası çocuklarına da ücretsiz kreş eğitimi sunuyoruz” dedi.

‘Bu hizmet bayanlara verilen önemi gösteriyor’

Kursları gezen Bosnalı bayanlar, lokale hayran kaldıklarını belirterek, “Böyle bir hizmet sundukları için buradaki bayanlar ne kadar şükretseler az. Yaşadığımız yerde böyle hizmet merkezleri yok. Hem kadınlara, hem de çocuklara aynı yerde hizmet muhteşem bir çalışma. Bu çalışma ile gerçekten kadına değer verdiklerini ortaya koymuşlar. Bosna Hersek-Türkiye kardeş ülkeleriz, bizler de ülkemizde böylesine güzel hizmetler görmek istiyoruz. Bizi Manisa’da çok güzel ağırladıkları ve misafirperverliklerinden dolayı Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kendilerini de Bosna Hersek’e bekliyoruz” dedi.

Lokal ziyaretinin ardından heyete Manisa Kebapçısında öğle yemeği, Ayn-ı Ali Çay Bahçesinde de sultan çayı ikram edildi. Manisa’yı gezme imkanı bulan Bosna Hersekli bayanlar, şehre hayran kaldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.