20 Mart 2017 Pazartesi 17:20
Belediye başkanlarından Nevruz mesajı

Manisa’da belediye başkanları yayınladıkları mesajlarla Nevruz Bayramı’nı kutladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda yayınladıkları mesajlarla Nevruz Bayramını kutladı.

Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Nevruz Bayramının birlik ve beraberliğin pekiştiricisi olması dileklerinde bulunarak, "Yakılan ateşler etrafında tutulan eller, gülen yüzler, sıklaşan saflar, uzaklaştırılan ihtilaflar, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine aynı heves ve hedef ile bir araya gelen gönüller bu coğrafyayı vatan yapmış ve sonsuza kadar bağımsız yaşama idealini herkese ilan etmiştir. Kış mevsiminin arkasından bahara kapı aralayan bu ‘Yeni Günün’, barışın ve kardeşliğin habercisi olmasını temenni ediyor, son yurdumuz Anadolu’da tam bağımsız bir halde, birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar var olmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu duygularla Türk milletinin Nevruz Bayramı’nı kutluyor, tüm hemşerilerimin Nevruz Bayramını tebrik ediyorum" dedi.

Başkan Çerçi’den Nevruz Bayramı mesajı

Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Bu güzel bayramda el ele, gönül gönüle baharın gelişini karşılayarak kardeşliği ve sevgiyi hatırlarız. Bu sene de birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak amacıyla adeta harekete geçmiş ve karanlık emellere sahip dış mihraklara inat, kardeşliğimizi ve beraberliğimizi bozmadan, aksine saflarımızı daha da sıklaştırarak, baharın gelişini kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle güzel başlangıçlar yaşanması için fırsat olan Nevruz Bayramı’nı kutluyor; barış ve kardeşliğimizi pekiştirmesini diliyorum” diye konuştu.

Başkan Kayda Nevruz Bayramını kutladı

Başkan Kayda, mesajında şunları kaydetti; "Tarih boyunca esareti asla kabul etmeyen yüce Türk milletinin bir parçası olan; Doğu Türkistan’da Uygur Türklerinin, Kırım Türklerinin, Irak ve Suriye Türkmenlerinin, Karabağ’daki soydaşlarımızın gözyaşlarının dinmesi, yüzlerinin gülmesi, bir an önce esaretten kurtulması en büyük dileğimdir. Anadolu’dan Kafkaslara, Orta Doğu’dan Tibet´e kadar geniş bir coğrafyada binlerce yıldan bu yana kutlanan tüm vatandaşlarımızın, soydaş ve akraba toplulukların Nevruz Bayramı´nı en içten duygularla kutlarım. Nevruz, Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan, Ergenekon’dan demir dağları eriterek dirilen ataların ruhuyla yanan bir ateştir. Bu ateş hiç sönmeden binlerce yıl yandı. Gelecekte de kıvılcımlarından binlerce gönlü tutuşturarak, ortak kültür ocağında binlerce ruhu ısıtacaktır. Avrasya’nın, Türk âleminin Nevruz toyu kutlu olsun" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.