24 Mart 2018 Cumartesi 11:59
Başkanlar, Avusturya’da Türkiye’nin turizm elçisi oldu

Avusturya’nın Karavanke şehrinde gerçekleştirilen 41. Avrupa Geopark Ağı Koordinasyon Komitesi Toplantısı kapsamında açılan kültür ve tanıtım stantlarında Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Türkiye’yi tanıttı. İki başkan, Türk Bayrağı ile temsil edilen tek tanıtım standında yabancı delegelere Mesir Macunu, Meşhur Kula Leblebisi ve Kula Helvası ikram etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğinde Kula’da turizmin gelişmesi amacıyla kurulan Jeopark Belediyeler Birliği, UNESCO Global Jeoparklar Ağı tarafında iki yılda bir gerçekleşen Avrupa Geopark Ağı Koordinasyon Komitesi Toplantısı’na katıldı. Avusturya’nın Karavanke şehrinde yapılan toplantı kapsamında açılan kültür ve tanıtım stantlarında Türkiye, Kula Jeoparkı ile yer aldı. Türkiye’deki turizm destinasyonlarının ve Kula Jeoparkı’nın tanıtıldığı standı, UNESCO Jeoparklar Ağı Başkanı Dr. Kristin Rangnes, eski dönem Başkanı Nikolas Zouros, Jeopark UNESCO Temsilcisi Patrick Mckeever ve birçok yabancı ülke delegesi ziyaret etti. Konukların yoğun ilgisini çeken Jeopark Belediyeler Birliği tanıtım standının ziyaretçilerini Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ağırladı. Diğer ülkelerin stantlarını da gezen Başkan Kayda ve Başkan Tosun, yabancı delegelere Türkiye’nin tarihi ve turistik güzellikleri ve Kula Jeoparkı hakkında bilgi vererek, katılımcıları Türkiye’ye davet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.