16 Mart 2018 Cuma 12:18
Başkan Ergün’den Devlet Bahçeli Kavşağı’na yapılan eleştirilere yanıt

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Devlet Bahçeli Kavşağı’nda yolların genişliğiyle ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi. Kavşağın yan tarafında bulunan tren yolu nedeniyle belli bir çekme mesafesi olmak zorunda olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, ”Çekme mesafesiyle arada kalan alana yolu sıkıştırmak zorundasınız” ifadelerinde bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Açılışı gerçekleşen ve yapımı devam eden projeler hakkında detaylı bilgi veren Başkan Ergün, "Geçtiğimiz sene ihalesini yapıp yer teslimini gerçekleştirdiğimiz Devlet Bahçeli Kavşağı, Manisa için büyük önem taşıyor. Şehrimize İstanbul, İzmir hangi yönden girmek istiyorsanız burası da bu anlamda kentin aort damarı gibi. Sinyalizasyon da orada biliyorsunuz. Kırmızı ve yeşil sinyalizasyon sistemi muazzam bir trafik kilitlenmesine sebep oluyordu. Bununla ilgili yaklaşık bir sene öncesi çalışmalara döndüğümüzde defalarca önümüze alternatif projeler sunuldu. Ve üzerinde mutabakat sağladığımız bu yatırımın proje çalışmaları başladı. Daha sonra yapım ihalesine çıkıldı. Hep şunu söylüyorum. Bir projeyi hazırlamak ve yapım ihalesine başlama noktası bir sene. Planlanıyor, hazırlanıyor. Yatırım programınıza alıyorsunuz. Tabii finans bacağını da hesaba alıyorsunuz. Bu da Manisa’nın olmazsa olmalarından bir tanesiydi” dedi.

Gecikmenin nedenlerini anlattı

Modern kavşağın inşaatı sürecinde yaşanan gecikmelerin nedenlerini açıklayan Başkan Ergün,” Yıllardır orda lisenin önünden inen eski dönemlerden bir tonoz var. O tonozlardan birinin tam içerisine ayak denk geldi. Bunun yanı sıra MASKİ’nin su deplasesi, Telekom’un deplaseleri çıktı. Yeri kazdınız zaman bunlar ortaya çıkıyor. Bize üç aylık bir süreyi kaybettirdi. Bir faktör daha var. Öğretmenevinin dönüşünden sağ tarafa İstasyon Caddesi’ne giden cadde üzerinde, evlerin önündeki yeşil alanın imar planında görülen alanın kamulaştırılması yapılmamış. İhtiyaç olmadığı için yapılmamış. Bunların kamulaştırılmasına başlamıştık. Oradaki dört beş vatandaşımızla karşılıklı iyi niyetle anlaşarak kamulaştırma bedellerini ödedik. Ancak bir vatandaşımız itiraz etti. Fiyat tespit komisyonlarından üç defa çıkarılan fiyatlara, hem onların, hem bizlerin itirazıyla bu da süreci uzattı. Tabii ki kavşak bu süreçte yapılıyordu. Sadece o yolun açılması yönünde biraz sıkıntı yaşadık. En sonunda bir gecede de açıldı. Şuanda da orda bahçe duvarları, ferforje demirleri Büyükşehir Belediyesi olarak komple yapıyoruz. Artık hayırlısıyla o da bitmek üzere” dedi.

Manisalılar tarafından Öğretmenevi Kavşağı olarak bilinen modern kavşağa Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli isminin verildiğini hatırlatan Başkan Ergün,” Öğretmenevi kavşağı olarak bilinen modern kavşağımıza geçtiğimiz ay içerisinde şahsımın, MHP gurubumuzun, AK Parti ve CHP gurubunda yer alan meclis üyelerinin oyuyla Sayın Devlet Bahçeli Kavşağı adı verildi. Oylamada sadece bir meclis üyemiz tarafsız kaldı. Biraz önce söylediğim gibi Devlet Bahçeli Kavşağı açıldıktan sonra buranın değerini bir kez daha anladık” diye konuştu.

Yöneltilen eleştirileri de yanıtladı

Devlet Bahçeli Kavşağı’nda yolların genişliğiyle ilgili olarak yöneltilen eleştirilere de samimi açıklamalarda bulunan Başkan Ergün, ”Burada bizi daha geniş yollar olamaz mıydı yönünde eleştirenler oldu. Yan taraf istasyon, tren yolunda bize vermiş olduğu bir çekme mesafesi var. O çekme mesafesiyle arada kalan alan arasına bunu sıkıştırmak zorundasınız. Bu kavşağın bitimine müteakip Barbaros Mahallesine doğru devam eden yolda 25 metrelik bulvarın açılma çalışmalarına da altyapı yatırımıyla, aydınlatmasıyla, peyzajıyla devam ettik. Hatta son kat sıcak asfaltı da bu hafta sonu bitiyor. Mevcut bu bulvar Manisa’nın imar planında Muradiye’ye kadar devam edecek bir bulvar. 89 yılından beri Manisa’nın imar planları yapılmıyor. 18 uygulamalarıyla o bulvar üzerindeki eski evlerin yerine geçmesi gerekiyor. Kamulaştırmaların yapılmamasından o bulvarın açılması mümkün değil. Ancak biz ilk etapta 500-600 metrelik bulvarı çok güzel bir hale getirdik” ifadelerini kullandı.

Modern kavşağın bir an önce hizmete girmesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde ilgili daire başkanlıklarının büyük bir özveriyle çalıştığını vurgulayan Başkan Ergün,” Bütün bu aydınlatmaların tamamı Fen İşleri Dairesi Başkanlığımızın elektrik ekibi tarafından yapıldı. Oradaki tüm peyzaj alanı ve burada yapılan otomatik sulama sistemi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığımız tarafından yapıldı. Alt yapı ve yağmur giderleri MASKİ Genel Müdürlüğünüz tarafından yapıldı. Emeği geçen, katkıda bulunan çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bazı yerlerin boyalarını, tamir olan yerleri falan Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız tarafından yapılıyor” dedi.

İbrahim Gökçen Bulvarı’ndan Sultan Camii’ne giden yolda araç parklanmasının yasaklanması ile ilgili olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Başkan Ergün, ”Tabi bu yol açıldıktan sonra Manisa’da araç kalmadı gibi hissediyorsunuz. İbrahim Gökçen Bulvarı’ndan Sultan Camii’ne doğru giden çıkış o da bir ana damar. Orada UKOME’nin almış olduğu araç park yasağıyla, Manisalılar şehrin merkezine rahatlıkla giriyor. Herkes çok rahat. Nüfus artık mevcut yolları taşımıyorsa bu tür önlemleri getirmek zorundasınız. Bu anlamda trafiği daha iyi yönlendirebilmek için bu tür önemleri alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Şehitler ve Gaziler Üst Geçidi

Mimar Sinan Bulvarı üzerinde yapımı tamamlanarak hizmete giren modern üst geçidin Manisa için önemine değinen Başkan Ergün, ”Geçtiğimiz hizmet döneminden beri Mimar Sinan Bulvarı’nda, Hafta Sultan ve Merkez Efendi mahallelerinin bağlantısı arasında sıkıntılar yaşanıyordu. Bu konuda da vatandaşlardan muaazzam bir talep vardı. Benden önceki başkan zamanında bu bulvar üzerinde çeşitli hayırseverlere üst geçitler yaptırılmış. Bu üst geçitlerde 40-50 metre çıkıyorsunuz karşıya geçiyorsunuz. 40-50 metre daha iniyorsunuz. Yani kullanılabilir değil. İnsanlar çok daha fazla yürümek zorunda kalıyor. Tabi o zamanın şartında bunlar değerlendirilmiş. Biz de ilklerden birini yapalım dedik. Çeşitli büyükşehirlerde bunların örneklerini görebiliyoruz. Asansörlü, yürüyen merdivenli modern üst geçidi biz de oraya yapmanın kararını aldık. Onu da projelendirdik. İhalesini yaptık. Kısa bir süre içerisinde tamamladık. Meclisimizde de Şehitler ve Gaziler Üst Geçidi olarak adını verdik. Bu anlamda olur veren meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Mevcut bulvarda ölümlü kazaların çok olduğunu ve vatandaşların karşıdan karşıya demirlerin arasından geçtiğine dikkat çeken Başkan Ergün, modern üst geçitle bu görüntülerin artık sona erdiğini vurguladı. Üst geçidin altında iki tane de küçük dükkan yer aldığını belirten Başkan Ergün, ”Tabi üst geçidin merdivenin altında iki tane küçük yer çıkardık. Sonuçta yeni yapılan hastaneye çok yakın olması nedeniyle İtfaiyenin kısmında bulunan bölüme çiçekçi, diğer taraftaki kısma da mini market planlamasını yaptık” dedi.

Modern üst geçidin kullanımı konusunda o bölgedeki vatandaşların biraz duyarlı olmasını rica eden Başkan Ergün,” Esnaf arkadaşlarımızdan biraz duyarlı olmasını rica ediyorum. Gerçekten kötü amaçlı kullanan arkadaşlarımız var. Şoförler Cemiyeti’nin önündeki asansörün sürekli tamir ettirir olduk. Sadece engelli vatandaşlarımız kullansın diye kart sistemine geçtik. Ona rağmen yine bozuluyor ”ifadelerinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.