06 Mart 2017 Pazartesi 16:25
Başkan Ergün sözünde durdu mahalle çileden kurtuldu

Manisa’nın Soma ilçesi Cenkyeri Mahallesinin yaşadığı kanalizasyon sıkıntısının kendisine iletilmesi üzerine yenileme söz veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün sözünde durdu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü mahallede yaptığı çalışmayla vatandaşların çektiği kanalizasyon sıkıntısını ortadan kaldırdı ve mahallenin sağlıklı bir altyapı sistemine kavuşmasını sağladı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde gerçekleştirdiği çalışmalarla Manisalıların yaşam standartlarını yükseltiyor. MASKİ, Soma ilçesine bağlı Cenkyeri Mahallesindeki vatandaşların uzun yıllardır çektikleri kanalizasyon problemini de ortadan kaldırdı. Kanalizasyon atık sularının kişiye ait özel mülke akması nedeniyle mağduriyet yaşayan mahalle sakinlerinin çağrısına kulak veren MASKİ, hat döşeme çalışmalarına hızla başladı. Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinasyon İşleri Şube Müdürü İbrahim Yıldırım ve MASKİ Soma Şefi Hüseyin Kocaayan da Cenkyeri Mahalle Muhtarı Arif İnan ile birlikte mahallede yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Sorunlu bölgede yaklaşık bin metrelik kanalizasyon hattı döşenerek, yeni hattın mevcut kanalizasyon altyapısına deşarjı sağlandı.

Cenkyeri Muhtarı Arif İnan, "Köyümüzün en büyük sıkıntısı şuan çözülmek üzere. Bu çalışmayı 23 sene boyunca kimse yapmamıştı. Cengiz Başkanımıza müracaat ettik. Sağolsun, hemen ilgilendi ve sorunumuzun giderilmesi için çalışma başlattı. Başkanımız başta olmak üzere, emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ederiz” derken, mahalle sakinlerinden Mehmet Emin Birlik ise yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti, "Mahallemizin bir tarafında hat var ancak diğer kısmı döşenmemişti. Bu yüzden de kanalizasyonumuz açığa akıyordu. Özellikle yazın kokudan, sinekten durulmuyordu. Şimdi bu hat yapılınca çok güzel oldu. Çalışanların hepsinden Allah razı olsun” sözleriyle dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.