24 Mart 2017 Cuma 16:51
Başkan Ergün Somalı muhtarlarla buluştu

Hizmet ve çalışmaları incelemek üzere Soma ilçesinde bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mahalle muhtarlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma temasları kapsamında bölgesel ısıtma sistemleri hizmet binasında mahalle muhtarlarıyla buluştu. Toplantı öncesi Bölgesel Isıtma Sistemleri Merkezi’nde incelemelerde bulunan Başkan Ergün, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Halis Satılmış ve teknik ekipten sistemle ilgili bilgi aldı. Öğle yemeğinin ardından muhtarlara seslenen Başkan Ergün, “Soma’da bugüne kadar 152 kilometre asfalt yaptık. 202 bin metrekare de parke taşı döşedik. Soma’ya en büyük yatırımımız bölgesel ısıtma dediğimiz Soma Belediyesinin başlattığı ve bizim devraldığımız yatırım şu ana kadar 52 milyon TL’yi buldu. Bu yatırımı bugün Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma’ya intikal ettiriyor. Tabi vatandaş üzülüyor. Çünkü sokaklar, kaldırımlar kazılıyor. Biz Manisa Belediyesi döneminde 57 mahallede benzer çalışmayı yaptık ve vatandaşlarımıza yaşanabilir yerler oluşturduk. Soma’da da bu çalışmalar bitecek. İnşallah yılsonuna kadar abone hedefimizi 15 bin olarak belirledik. Bütün mahallelerin sokakların projeleri bitmiş durumda” dedi.

İstasyon Mahallesi sakinlerinin de ısıtma sistemlerini talep ettiğini anlatan Başkan Ergün, “İstasyon Mahallesinde meydan ve park düzenlemelerini inceledik. Oradaki vatandaşlarımızın da Bölgesel Isıtma’dan faydalanma talepleri var. Tabi ki Soma için en önemli faktörlerden bir tanesi, kömürden dolayı yaşanan hava kirliliği. İnşallah yapımı tamamlanan sokak ve mahallelerde hava sirkülasyonunun çok iyi değerlere döndüğü bilgisini aldık. O açıdan bu yatırımı bir an önce bitirilmesini hedefliyoruz. İşi biten mahallelerde hemen üst yapı çalışması yaparak, yeni bir Soma’yı inşa ediyoruz” dedi.

Soma’da ulaşım noktasında 13 otobüsün hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Ergün, “Yeni, engelli kullanımına uygun otobüslerin dönüşümünü gerçekleştirdik. Bunun yanında kanalizasyon altyapısı tamamlanan mahallelerimiz var. Sabrın sonunda herkes memnun hale geliyor. İstediğimiz sadece bir ‘Allah razı olsun’ sözünü duymak. Bu bize yeter diyoruz. Hizmetin siyaseti olmaz anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Soma’daki altyapılarla ilgili 8 mahallede başlattığımız çalışmadan 1 mahalle kaldı. O da bitmek üzere. Çalışma biten mahallelerde taş döşeme çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

İlçede devam eden çalışmalarla ilgili bilgi de veren Başkan Ergün, şunları söyledi; “İl genelinde 130 mahalle MASKİ programına alındı. Önümüzdeki 1 ay içinde projeleri bize gelecek ve safha safha ihalelerine çıkacağız. 3 milyon metrekare parke taşı kaplaması da bunun içinde. 170-180 milyon liralık bir yatırım söz konusu. Bu hizmetlerimizi inşallah 2018’e kadar tamamlayacağız. Bu 130 mahalleden 8’i de Soma mahallesi olarak programa alındı. Dere ıslahı ve taşkın proje çalışmaları devam ediyor. Ayrıca 2 kilometrelik çalışmasını başlattığımız Atatürk Caddesi’nde prestij çalışmamız var. Bitince ilçemiz güzel bir prestij caddesine kavuşmuş olacak.”

Çarşı içindeki ana caddelere de sıranın geleceğini vurgulayan Başkan Ergün, “İlçe belediyesi ile büyükşehir belediyesi arasında paylaşılmış cadde ve sokaklar var. Onların da olurlarını alarak bu çalışmaları yapma niyetindeyiz. Mezbaha ihtiyacı vardı. Sağlık Bakanlığı kurallarına uygun olmadığı için mevcut mezbahanın kapanması gündeme gelmişti. Kriterlere uygun mezbaha inşaa ederek, bugün hizmete açacağız. Biz işimize bakıyoruz. Daha çok projeyi Somamıza kazandırmaya, 1 milyon 400 binlik Manisa nüfusuna hizmet vermeye çalışıyoruz. Sahada her zaman sıkıntı olacaktır. Ama işi siyasi noktaya taşıdıklarında bu bizi üzüyor. Ben sadece kendi partimden oy almadım. Diğer partilerden de oy aldım. Bu bilinçle her yere eşit şekilde hizmet götürme niyetindeyiz. Seçildiğimiz ilk gün parti rozetimizi bir kenara bıraktık ve böyle çalışmaya başlattık” diye konuştu.

Konuşmanın ardından muhtarların talep ve sorunlarını da dinleyen Başkan Ergün, kendisine yöneltilen tüm sorulara içtenlikle yanıtlar verdi. Toplantı sonunda bölgesel ısıtma sistemleri yatırımları nedeniyle Kurtuluş Mahallle Muhtarı Nihat Şehit, Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Halis Satılmış’a; Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Necmi Varol da Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e çiçek takdim ederek, teşekkürlerini sundu. Toplantı, hatıra fotoğrafları çektirilmesiyle son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.