17 Mart 2017 Cuma 16:38
Başkan Ergün Çobanisa’da konuştu:

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler ilçesine bağlı Çobanisa Mahallesini ziyaretinde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada 2009 yılında Manisa Belediye Başkanlığı’na seçildiğini hatırlatan Başkan Ergün, "Ardından 2014 yılında halkımız yaptığımız hizmetlerin karşılığında bize Manisa’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olma unvanını verdi. Ben her zaman verilen emanete ihanet etmeden, en doğru şekilde en güzel hizmetleri yapabilmenin çabası içinde oldum." dedi. İmar konusuna da değinen Başkan Ergün, ihaleye çıkarak yıl sonuna kadar bu çalışmayı da tamamlamak istediklerini müjdeledi.

Cuma gününü Şehzadeler ilçesi Çobanisa, Hamzabeyli ve Hacıhaliller Mahallelerinde geçiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cuma namazının ardından ilk olarak Çobanisa’da mahallelilerle bir araya geldi. Mahalle meydanında bulunan kahvehaneleri ziyaret eden Başkan Ergün burada vatandaşlarla selamlaştı. Başkan Ergün’e Aşağı Çobanisaspor Başkanı Azizullah Murat, futbolcular ile birlikte forma hediye ederek destekleri nedeniyle teşekkür etti. Başkan Ergün’e Çobanisa ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Maski Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu, Mustafa Genç ile birlikte Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, Maski Genel Müdür Yardımcıları, Sanatçı Ahmet Şafak, meclis üyeleri, daire başkanları, Çobanisa Mahalle Muhtarı Şevki Koç ve çevre mahallelerin muhtarları eşlik etti. Vatandaşlara mahalle meydanında Büyükşehir Belediyesi tarafından pilav ikramında bulunuldu. Çobanisalılar yoğun yağışa rağmen mahallelerini ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü coşkuyla karşılarken, Mahalle Muhtarı Şevki Koç Başkan Ergün’e çiçek takdim ederek ziyaretleri ve hizmetleri nedeniyle teşekkür etti.

Başkan Ergün’ün ziyaretinde konuşan Çobanisa Mahalle Muhtarı Şevki Koç, Aşağı Çobanisa’da sizleri görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden memnunuz. Bunları ayrı ayrı saymaya gerek yok. Zaten mahalle sakinlerimiz hizmetleri görüyor. Özellikle ulaşım konusunda önemli sorunlarımız çözüldü. Bu anlamda ayrıca teşekkür ediyorum.

"Bütçede hedefi 12’den vurduk"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Çobanisa’da mahallelilere yönelik bir konuşma yaptı. Hayırlı bir Cuma gününde Çobanisalılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ergün, "Büyükşehir Belediyesinde üç yıllık görevimiz geride kaldı. Tabi bu üç yıllık süreç kolay geçmedi. Yapılanma sürecini Allah’ın izniyle tamamladık. Bu yapılanmanın ardından tüm ekiplerimiz 5 bin 700’e ulaşan personelimiz sahada hizmetlere başladı. Çoğu belediyenin ulaşamadığı noktalara ulaşırken, yapamadıklarını biz yaptık. Baktığınızda 2015 yılında 30 Büyükşehir Belediyeler arasında bütçe kriterlerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi birinci oldu. Geride kalan 2016 yılında da gelirde yüzde 101, giderde yüzde 3 ile hedefi 12’den vurduk. Bu nedenle 2016 yılında da inşallah birinciliği kimseye bırakmayacağız" dedi.

Başkan Ergün, 2009 yılında Manisa Belediye Başkanlığı’na seçildiğini hatırlatarak, "2014 yılında da halkımız yaptığımız hizmetlerin karşılığında bize Manisa’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olma unvanını verdi. Biz her zaman verilen emanete ihanet etmeden, en doğru şekilde en güzel hizmetleri yapabilmenin çabası içinde olduk. Asfaltından, taş döşemeleri, su depolarının yapılması, yenilenmesi, ilaçlama, itfaiye, cenaze ve mezarlıkların temizlenmesiyle hizmetlerimizi eksiksiz yapıyoruz. Bugüne kadar il genelinde 94 mahallenin üst yapısı alt yapısı tamamlandı. Şimdi 114 mahallenin daha tespitleri yapıldı. İl genelinde 114 mahallenin daha alt yapı çalışmalarına start vereceğiz. Daha çevreci, daha yaşanabilir mahalleler oluşturabilmek için bu hizmetleri yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"40 yıllık sorunu biz çözüyoruz"

Manisa’nın 40 yıldır çözülemeyen çöp sorunu olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, "Bu kapsamda 110 Milyon TL’lik projeyle çöp sorununu da biz çözüyoruz. Uzunburun Katı Atık Tesisleri önümüzdeki ay test çalışmalarıyla hizmete giriyor. Turgutlu, Saruhanlı, Ahmetli, Şehzadeler ve Yunus Emre İlçelerinin tüm çöpleri burada toplanacak. Manisa’ya hayırlı olsun. Eski çöp alanının da peyzaj çalışması yaparak kentimize yeni bir sosyal alan kazandıracağız" diye konuştu. Başkan Ergün, Gediz’in kurtarılması noktasında atık su arıtma tesislerini hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyerek, "İnşallah eski çocukluğumuzda ki Gediz’i en kısa zamanda yeniden göreceğiz" dedi.

İmar müjdesi verdi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Çobanisalıların merakla beklediği imar konusunda da müjde verdi. İmar çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığına dikkat çeken Başkan Ergün, "Kısa sürede ihalesine çıkarak bu çalışmalarımızı yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin gelirlerini ayrım yapmadan 17 ilçenin tamamına adaletli dağıtarak her bölgeye hizmet götürdüklerinin altını çizen Başkan Ergün, "İnşallah bu çizgimiz bundan sonra da devam edecek. Üç yılı geride bıraktık. Geriye iki yıllık hizmet süremiz kaldı. Bu süreçte hizmetlerimiz nasıl devam edecek herkes görecek" dedi. Hava şartlarından dolayı bu süreçte sahaya fazla çıkamadığını da ifade eden Başkan Ergün, "İlk defa Çobanisa’dan bunun startını verdik. Bundan sonra Allah’ın izniyle haftada bir gün, iki gün 17 ilçemizde gidebildiğimiz her noktaya gideceğiz. Hizmetlerimi inceleyeceğiz. Vatandaşlarımızla bir arada olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.