08 Mart 2018 Perşembe 11:31
Başkan Çelik’ten 60 yaş üstü sporculara 8 Mart ziyareti

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Spor Salonunda, Uzm. Dr. Nilgün Yapan Göral’ın doktora projesi kapsamında spor eğitimi alan 60 yaş üstü kadınları ziyaret ederek çiçek ve hediye takdim etti.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Uzm. Dr. Nilgün Yapan Göral’ın ‘Yaşlı Sağlığı ve Bakımı’ konusundaki doktora tezi kapsamında Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünde spor eğitimi alan 60 yaş üstü bayanları ziyaret ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Uzm. Dr. Göral’ın ‘Yaşlı Sağlığı ve Bakımı’ tez projesi kapsamında 60 yaş üstü kadın ve erkeklerin haftada iki gün spor eğitimi aldıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Sporu Kulübümüzün spor salonunda spor yapan 60 yaş üstü değerli ablalarımızı ziyaret ediyoruz. Uzman Doktorumuz Nilgün Hanım çok güzel bir çalışmaya imza attı. Kendisinin Doktora tezi konusu olan ‘Yaşlı Sağlığı ve Bakımı’ konusunda 60 yaş üstü erkek ve bayanlara spor yapma konusundaki projesine Şehzadeler Belediyesi olarak destek olduk. Bu salonun tahsisini gerçekleştirdik. Proje kapsamında salonumuzda haftada iki gün ikişer seans olmak üzere doktorumuz eşliğinde sportif eğitimler veriyoruz. Uzman hocalarımız ve doktorumuz eşliğinde spor yapan büyüklerimiz zinde kalıyorlar, hayatta kalıyorlar, aktif bir yaşama katkıda bulunmuş oluyorlar. Bu çalışma örneğine az rastlanacak bir çalışma. Normalde gençlerin spor salonlarına giderek spor yaptıkları bilinir ve yaygındır. Ancak sağlık için spor hayat boyu yapılmalıdır. Özellikle 60 yaşın üzerinde de spor yapmaya ve eklem yerlerimizi hareket ettirmeye ihtiyacımız var. Buraya spor yapmaya gelen büyüklerimiz bir birleriyle tanışarak aynı zamanda yeni bir sosyalleşme alanına kavuşmuş oluyor. Değerli doktorumuzun Doktora Tezi sebebi ile şehrimizde ki 60 yaş üstü büyüklerimize böylesine güzel bir hizmeti sunmuş oluyoruz. Hem proje çalışmalarını yerinde görelim hem de 8 Mart vesilesi ile büyüklerimiz ziyaret ederek hediyelerimiz takdim edelim istedik” dedi.

“60 yaş üstüne sporun önemini anlatacağız”

Yaşlılık dönemlerde sporun önemini göstermek adına bir farkındalık yaptıklarını ifade eden Uzm. Dr. Nilgün Yapan Göral, Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yaşlı Sağlığı bölümünde Doktora öğrencisi olduğunu belirterek, “Yaşlıların sağlığı alanında Doktora Tezi çalışması yapmaya başladığımızda böyle bir projeyi belediyemiz ile paylaştık ve bu salonun kullanmaya başladık. Belediyemiz bu konuda bize büyük destek oldu, aynı zamanda Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü antrenörleri de gönüllü olarak bize destek oldu. İlerleyen dönemlerde farklı projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Yaşlılarımızın hareket ettikleri zaman düşmelerini engellemek ve sağlıklarını korumak adına bu projenin ne kadar önemli olduğunu bu farkındalıkla göstermek istedik” diye konuştu.

60 Yaş üstündeki yaşlılara gönüllü olarak spor eğitimi veren Antrenör Abdülvahit Alagöz Doktor eşliğinde başlayan projedeki amacın, yaşlıların spor yaparak yorulması değil, yapılan spor ile birlikte sporun hayatın bir parçası olduğunu algılayıp, evlerine gittikleri zaman daha dinç ve zinde bir hayat yaşamalarına yardımcı olmak olduğunu vurguladı.

Proje kapsamında salonda spor eğitimi alan 60 yaş üstü bayanlar proje dolayısıyla Başkan Çelik ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.